Lounais-Häme Forssan seutu

Linnanmäen Valokarnevaaleille tai CS-turnaukseen Tammelaan – Seutukunnalla riittää taas puuhaa syyslomalla

Forssan Liikennepuiston autot odottavat polkijoita tiistaina järjestettäviin syysajoihin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Liikennepuiston autot odottavat polkijoita tiistaina järjestettäviin syysajoihin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koululaisten syyslomaviikko lähestyy, mutta kotiin ei taatusti tarvitse kenenkään jäädä makoilemaan tai pelailemaan. Puuhaa nimittäin riittää pitkin syyslomaa ja oikeastaan jo ennenkin sitä.

Jokioisilla vietetään tällä viikolla nuorisotyön viikkoa ja sen kunniaksi Nuokkarilla on perjantaina avoimien ovien tapahtuma. Vapaan seurustelun ohella Nuokkarin edustalla paistetaan makkaraa.

Syyslomaviikon erikoisohjelmaa Jokioisilla ovat tiistaiset lautapelit kaikenikäisille klo 14-18. Keskiviikkona on luvassa biljardiopetusta, klo 14-17 alakoululaisille ja 17-20 vanhemmille nuorille.

– Biljardiopetus on uusi juttu, mutta ohjaaja Reijo Voutilainen on sen verran aktiivinen, että se jää ohjelmistoon, kertoo Nuorisotyöntekijä Sanna Ståhlström.

Yhteisretki Linnanmäelle

Torstaina järjestetään kaikille seutukunnan nuorille retki Linnanmäen Valokarnevaaleille. Lähtö on klo 15.30 Forsssan torilta tilausajolaiturilta. Paluu on noin klo 23.30. Alle 15-vuotiaat pääsevät mukaan vain vanhempien seurassa. Matkan hinta 10 euroa sisältää kuljetuksen ja vakuutuksen. Ilmoittautua voi Forssan nuorisotila Kuutamolle 03-4141 5755 perjantaihin 11. lokakuuta klo 16 mennessä.

Syyslomaviikon perjantain teemana Jokioisilla on Halloween, alakoululaiset juhlivat klo 15-18, yläkoululaiset 18-23. Nuokkari on tulevasta lauantaista alkaen auki myös lauantaisin, Ståhlströmin mukaan nuoret ovat tätä toivoneet kovasti. 13 vuotta täyttäneet nuoret voivat hengailla Nuokkarilla lauantaisin klo 18-22 välisenä aikana.

Taikurikurssia ja uutuusohjelmaa

Forssassa syyslomaviikon tapahtumat aloitetaan tiistaina syysajoilla Liikennepuistossa klo 13-15. Lapsille on käytössä polkuautot, aikuisille kaasu- ja sähköautot. Tapahtumassa on tarjolla myös tietoa autoilun uusista käyttövoimista ja grillimakkaa. Säävaraus.

Keskiviikkona järjestetään Kuutamolla klo 11-15 Taikurikurssi, jos ilmoittautuneita saadaan riittävästi. Ohjaajana toimii taikuri Jari Reponen. Kurssin hinta on 20 euroa ja ilmoittautua voi perjantaihin 11. lokakuuta klo 16 mennessä Kuutamolle, 03-4141 5755.

Keskiviikkona on ohjelmassa myös jäädisko jäähallissa klo 13-15. FoPS Junioreiden kahvio on avoinna.

Perjantaina järjestetään Vauhtia ja vipellystä -tapahtuma Wahreninpuistossa. Ohjelmassa on muun muassa poniajelua, kepparirata ja pomppulinna. Tarjolla on grillimakkaraa.

– Vastaavia tapahtumia on järjestetty talvella, mutta tämä on ensimmäinen kerta lumettomaan aikaan, kertoo vastaava nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa.

Syyslomaviikon Forssassa kruunaa lauantaina Feeniksissä klo 10-14 järjestettävä Lapsiperhelauantai.

Tammelassa pelataan

Tammelan kunta järjestää syyslomaviikolla tiistaista perjantaihin sarjan nuorisotapahtumia. Tiistaina voi osallistua Manttaalilla kauhuelokuvamaratoniin (K-13) 17-23. Viikko huipentuu perjantaina Tammelan Nuorisopalveluiden ja Nuorisovaltuuston järjestämiin “laneihin” eli nuorille suunnattuun lähiverkkotapahtumaan.

Perjantaina 18. lokakuuta käynnistyvissä laneissa nuoret kokoontuvat Tammelan Manttaalille yhteen tilaan pelaamaan tietokoneilla toisiaan vastaan. Pelaajat ottavat mittaa toisistaan CS Go -turnauksessa, jossa pelataan Counter Strike -peliä. Lanit jatkuvat yli yön, mutta turnauksen voittaja selviää jo illalla. Voittaja palkitaan elokuvalipulla.

Turnauksessa on mukana yhteensä 20 pelaajaa. Mukaan on ilmoittautunut Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton eli Nuvan kautta viisi osallistujaa. Ulkopuolisia osallistujia on 15.

– Kilpailijat on jo valittu, mutta hakijoita oli paljon. Tapahtumaan on tunkua, kertoo Tammelan nuorisotyöntekijä Maria Valta.

Manttaalin pelitapahtuma on ollut suosittu aikaisemminkin.

– Viime keväänä järjestetyissä laneissa pelattiin Fortnitea, ja paikalla tuli runsaasti nuoria, Valta muistelee.

Positiivista yhdessäoloa

CS Go -turnausta voivat tulla katsomaan nekin, jotka eivät itse osallistu pelaamiseen. Yleisö voi seurata turnausta illan aikana isolta kankaalta, mutta katsojana tilasta pitää poistua klo 22. Ehtona yön yli kestävään tapahtumaan osallistumiselle on vanhempien myöntämä lupalappu.

Järjestäjien mukaan nuorten yöpymisessä Manttaalilla ei ole ollut ongelmia.

– Olemme järjestäneet täällä vastaavanlaisia tapahtumia ennenkin“, kertoo nuorisotyöntekijä Jouni Alho, toinen tapahtuman ohjaajista.

Pelaajat pitävät myös taukoja pelaamisesta ja lepäävät pelisessioiden välissä.

– Ohjeistamme nuoria ottamaan patjat mukaan, jottei ihan koko ajan pelattaisi, Alho huomauttaa.

Tapahtuman järjestäjät korostavat turnauksessa tervettä kilpailuhenkeä ja positiivista yhdessäoloa.

– Olemme järjestäneet CS Go -turnauksen nuorten omaa etua ajatellen. Näin vanhemmatkin ovat suhtautuneet tapahtumaan positiivisesti, Valta sanoo.

Humppilassa hiljaisempaa

Humppilassa on Linnanmäen yhteisretken lisäksi tarjolla Tommi Jaakkolan opettamana ”kauhumaskeerausta” nuokkarilla perjantaina klo 18-22. Nuorisotila on avoinna normaalisti muina päivinä paitsi torstaina.

Ypäjällä järjestetään torstaina elokuvamaraton klo 18 alkaen.

– Meillä on käytössä tykki, josta voi heijastaa koko seinän alueelle elokuvia. Katsotaan nonstopina nuorten toivomia leffoja niin kauan kun jaksetaan. Omia eväitä saa tuoda, mutta energiajuomat ja tietenkin päihteet ovat kielletty, kertoo nuoriso-ohjaaja Eeva Lehtonen. FL

 

EDIT: Lisätty keskiviikkona klo 14.26 saatu tieto Humppilassa järjestettävästä kauhumaskerauksesta.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic