Lounais-Häme Forssa

Lionseilta kolmasluokkalaisille nettiopas

Forssan Lionsit lahjoittivat kaikille kolmasluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen turvallisesta netinkäytöstä keskustelemaan rohkaisevan oppaan. Lisäksi jaettiin 17800 euroa avustuksina.
Kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen vastaanotti Lionsien Jouko Pynnöniemen luovuttaman lahjoituksen. Opas oli hänestä erinomainen lisä digikasvatukseen.

Forssa/Kuhan Lionsit lahjoittivat tiistaina kaikille Forssan kolmasluokkalaisille Turvallisesti netissä -oppaan.

Opas rohkaisee koululaisia ja heidän vanhempiaan perehtymään netin käytön eri puoliin ja keskustelemaan asioista. Aiheina oppaassa ovat niin puhelin, pelaaminen, yksityisyydensuoja kuin nettikiusaaminenkin.

– Toivottavasti oppaasta on konkreettista apua, opettaja voisi käydä sitä vaikka aluksi läpi oppilaiden kanssa. Oppaan tarkoituksena on rohkaista myös vanhempia pohtimaan näitä asioita, Lionsien Jouko Pynnöniemi sanoi.

Oppaat vastaanottanut Forssan kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen oli lahjoitukseen tyytyväinen.

– Tämä on erinomaisen hyvä. Digitalisaatio ja netin käyttö on iso kysymys ja usein vanhemmilla on siitä iso huoli. Meillä Forssassa on opetussuunnitelmassa panostettu digitalisaatioon, ja kouluille on hankittu laitteet. Paljon olemme myös pohtineet, mitä digitaalisuus koululaisten maailmassa opetuksen ulkopuolella tarkoittaa, hän kertoo.

Kemppaisen mukaan nettiin liittyvät asiat pohdituttavat vanhempia ja nousevat aina välillä erilaisissa koulun järjestämissä tilaisuuksissakin esille. Hänestä on hienoa, että nyt netin käytöstä keskustelemiseen löytyy konkreettinen apu. Opas toimii kuin karttana siihen, mitä kaikkea netin maailmaan kuuluu.

– Kolmasluokkalaiset ovat myös hyvä kohde esitteelle. Maailma avartuu heillä hetki hetkeltä ja keskusteluyhteys vanhempiin ja aikuisiin on yleensä vielä hyvä, Kemppainen sanoo.

Opas on osa Lionsien valtakunnallista ”Vastuu on meidän” -kampanjaa.

Lions Club Forssa/Kuha jakoi myös avustuksia yhdistyksille ja yhteisöille. Avustuksia olivat perinteiset kohteet, kuten kulttuuri, peruskoulujen stipendit, peruskoulujen yhteinen päätöstilaisuus ja Diakoniatyön kautta jaettavat ruokalahjakortit.

Avustuksia saivat myös Forssan seudun hyvinvoinnin ky. lastensuojelun tarpeisiin 3 000 euroa, Forssan teatterin katsomopenkkien kunnostukseen 4 000, Forssan seudun sotaveteraanit ry hoivaan/kuntoutukseen 4 000 ja Forssan seurakunnan vapaan diakoniatyön rahastoon 4 000. Kaikkiaan avustuksia jaettiin 17 800 euroa. FL

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic