Lounais-Häme

Lisää epäilyttäviä paketteja lähetetty Yhdysvalloissa, kohteina De Niro ja Biden

Mosinee
25.10.2018, 17:09

Ulkomaat

Yhdysvalloissa on jälleen löydetty epäilyttäviä paketteja. Tällä kertaa ne oli osoitettu entiselle varapresidentille JoeBidenille ja näyttelijä Robert De Nirolle. Samaan aikaan presidentti Donald Trump on jatkanut Twitterissä hyökkäystään tiedotusvälineitä vastaan syyttäen niitä ”vihan” lietsomisesta.
Tviitissään Trump sanoi vihan olevan seurausta väärästä ja virheellisestä uutisoinnista, jota valtamedia tahallaan levittää.
– Valtamedian täytyy siistiä toimintaansa. NOPEASTI!, Trump kirjoitti.
Eilen paljastui ainakin seitsemän pommipakettia New Yorkissa, Washingtonissa ja Floridassa. Paketteja lähetettiin muun muassa Barack Obamalle, Hillary Clintonille ja uutiskanava CNN:lle. Maanantaina pommipaketti löydettiin miljardööri GeorgeSorosin kotoa New Yorkissa.
Yksikään paketti ei ole räjähtänyt.
– Tällä hetkellä ei ole selvää, onko tämän takana yksittäinen henkilö vai verkosto, sanoi New Yorkin poliisipäällikkö James O’Neill. Hänen mukaansa syyllinen tai syylliset tullaan saamaan kiinni lähipäivinä.
Liittovaltion poliisin FBI:n mukaan räjähteet olivat putkipommeja. Jokaiseen pakettiin oli tulostettu tietokoneella osoitetarra, jossa paketin lähettäjäksi oli merkitty demokraattivaikuttaja Debbie WassermanSchultz. Median mukaan Schulzin nimi oli kirjoitettu joihinkin tarroihin väärin.
Poliisi lähetti CNN:lle kuvan pommista. Kuvassa näkyy lyhyt, mustaan teippiin kiedottu putkenpätkä, jonka kummastakin päästä törröttää johtoja.

Kukaan ei ilmoittautunut pakettien lähettäjäksi

Liberaalit ja vasemman laidan kriitikot ovat syyttäneet Trumpin presidenttikauden voimistaneen äärioikeistolaisia voimia. Kriitikoiden mielestä ilmiön takana ovat muun muassa Trumpin viljelemä retoriikka, esimerkiksi iskulause ”Make America Great Again”. Lisäksi kriitikot muistuttavat presidentin usein toistamasta termistä ”valeuutiset”.
Kukaan tai ketkään eivät ole ilmoittautuneet pakettien lähettäjäksi, eikä ketään ole tiettävästi otettu kiinni niiden lähettämisestä.
Salaisen palvelun mukaan Hillary Clintonille ja Barack Obamalle lähetetyt paketit havaittiin rutiininomaisessa postin tarkastuksessa eivätkä ne näin olleen päässeet eteenpäin.
George Soros on jo pitkään ollut oikeistoryhmien vihan kohde. 88-vuotias Soros on maailman rikkaimpia ihmisiä, ja hän tuki viime presidentinvaaleissa 2016 Clintonia.

https://twitter.com/realdonaldtrump

STT

Kuvat:

Fingerpori

comic