Lounais-Häme

Lisää musiikkia Letkulle

Letkun Musiikki -yhdistykselle on myönnetty 2 000 euroa EU:n Leader-rahoitusta Letkun koulussa sijaitsevan bänditilan uudistamiseen.

Yhdistyksen mukaan tilan soittimet ja äänentoisto eivät vastaa tarpeita. Soittimia on liian vähän, ne ovat vääränlaisia tai vanhoja ja kuluneita.

Letkun Musiikki aikoo uudistaa soittimia hiljalleen vuoden mittaan. Yhdistyksen tavoitteena on, että luokka tulee tarkoituksenmukaiseen kuntoon viimeistään tämän vuoden lopussa.

-Ensimmäisenä pitää ostaa junioribasso. Bänditilan nykyinen basso on liian iso lapsille. Sitten täytyy hankkia pienempi vahvistin bassoon, bänditilasta vastaava yhdistyksen jäsen Teemu Rantanen suunnittelee.

Muita hankintoja ovat ainakin akustinen kitara ja muutama ukulele. Uudelle rumpusetillekin on tarvetta, mutta siihen ei välttämättä ole tänä vuonna vielä varaa. Letkun Musiikki joutuu kustantamaan uusista soittimista osan itse. Hankinnat tehdään somerolaisesta musiikkiliikkeestä.

 

Yhdistyksellä on taka-ajatuksena, että kun musiikkiluokka on saatu parempaan kuntoon, sitä voitaisiin hyödyntää nykyistä enemmän.

Tällä hetkellä luokassa järjestetään opetusta vain kouluaikana. Yhdistysaktiivit kaavailevat, että opetusta voitaisiin tarjota myös koulupäivien ulkopuolella ja muillekin kuin koululaisille.

-Meiltä on kyselty, että voisimmeko järjestää opetusta myös vanhemmille oppilaille. Valitettavasti yhdistyksessä ei ole tällä hetkellä ketään sellaista, joka voisi opettaa, joten pitäisi löytää opettaja ulkopuolelta, Rantanen sanoo.

 

Letkun Musiikki aikoo muutenkin kehittää kylän toimintaa ja tuottaa aiempaa enemmän kulttuuria kyläläisten iloksi.

Yksi esimerkki on maaliskuussa Letkun pirtillä esitettävä Lainavaimo-näytelmä. Myös Rompetori-tapahtuma laajenee ja kehittyy tulevana kesänä. Tavaran myynnin lisäksi tapahtumassa on live-musiikkia, keräilyesineiden näyttely ja sinne voi tuoda arvioitavaksi omia arvoesineitä. Myös lapsille järjestetään tekemistä.

-Olemme yhä vahvemmin sellainen yhdistys, joka pyrkii järjestämään vähän kaikille jotain tekemistä. Tarkoituksemme ei ole enää keskittyä pelkästään musiikkiin, vaan kulttuuriin ja tapahtumiin laajemminkin, yhdistyksen varapuheenjohtaja Juha Touru selostaa.

 

Alun perin Letkun Musiikki perustettiin tuottamaan Letkurockia. Tapahtuma on kuitenkin niin suuri, että pienen yhdistyksen rahkeet eivät riitä sen järjestämiseen vuosittain.

-Vuonna 2019 tai viimeistään vuonna 2020 lupaamme järjestää seuraavan Letkurockin. Nyt keräämme vähän voimia.

Voimien kerääminen tarkoittaa kuitenkin aktiiviselle yhdistykselle jatkuvaa kehittymistä ja uudistumista.

Yksi uudistamisen kohteista on Letkun puodin pihasta tutuksi tullut kesätori.

Tori siirtyy tulevaksi kesäksi Letkun pirtin viereiselle pellolle.

-Tavoitteenamme on, että vähän hiipunut tori saadaan uuteen kukoistukseen. Haluamme joka lauantai torille ainakin parikymmentä myyjää ja paljon kävijöitä, Touru sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti