Lounais-Häme Urjala

Lisätilaa Laukeelan päiväkodille - Valtuusto valmis päätökseen valtuustoseminaarin jälkeen

Urjalan kunnanhallitus esittää valtuustolle nykyisten rivitalotilojen saneerausta.
Laukeelan päiväkoti kärsii tilanahtaudesta ja huonosta toiminnallisuudesta. Kuva: Tapio Tuomela
Laukeelan päiväkoti kärsii tilanahtaudesta ja huonosta toiminnallisuudesta. Kuva: Tapio Tuomela

Päiväkotilapsien kasvanut määrä Urjalassa johtaa muutoksiin Laukeelan päiväkodissa. Toiseksi viimeinen asuinhuoneisto samasta rivitalosta peruskorjattiin jo viime vuonna päiväkodin käyttöön väliaikaisesti. Nyt Urjalan kunnanhallitus esittää 17.6. kokoontuvalle kunnanvaltuustolle, että se päättää päiväkotitilojen kehittämisestä koko rivitalon saneerauksen pohjalta.

Kunnanvaltuusto saa lisäpohjaa päätöksentekoon 10.6. järjestettävästä valtuustoseminaarista.

Kunnanhallituksen asettama työryhmä selvitti viime talven ja kevään aikana, kannattaako päiväkoti säilyttää nykyisissä tiloissa siten, että talon viimeinenkin asuinhuoneisto remontoitaisiin päiväkodin käyttöön vai olisiko järkevämpää rakentaa päiväkodille uudisrakennus.

Työryhmä piti kokouksia ja tutustui nykyisten päiväkotitilojen lisäksi myös Humppilan uuteen päiväkotiin ja sai asiantuntija-apua arkkitehti Mikko Uotilalta ja kustannusarvioita insinööritoimisto LaRa oy:ltä.

Kunnanjohtaja Hannu Maijala summaa, että laajennus- ja peruskorjausvaihtoehto kustantaa maksimissaan miljoona euroa, kun uudisrakennuksen kustannusarvio on 2,5 miljoonaa euroa.

– Siinä on aika merkittävä kustannusarvioero, Maijala sanoo. Eroa selittää se, että rivitalosta osa on jo aiemmin peruskorjattu päiväkotikäyttöön. Koko rivitalo on kooltaan 1100 neliömetriä.

Urjalan kunnanhallitus esittää myös, että valtuusto velvoittaa teknisen lautakunnan ja palvelukeskuksen teettämään päiväkotitiloissa suunnittelun pohjaksi kuntotutkimuksen sekä hankesuunnitelman tämän vuoden loppuun mennessä.

Peruskorjaus voisi alkaa aikaisintaan kesällä 2020, jos valtuusto myöntää sille joulukuun budjettikokouksessa määrärahan.

Perusturvalautakunta totesi kuluvan vuoden talousarvion perusteluissaan, että jatkossa on päätettävä koko rivitalon muuttamisesta päiväkodiksi. Vaihtoehtona keskusteluun nousi myös uudisrakennus. Nykyisen päiväkodin erilliset tilat lisäävät henkilökunnan tarvetta sekä hankaloittavat päiväkodin toimintaa ja työyhteisön yhteistyötä.

Päiväkodin tulevaisuustyöryhmän puheenjohtaja, sivistysjohtaja Juha Salo toteaa, että keskeinen toiminnallinen ongelma on siinä, että rivitalon päiväkotikäyttöisten tilojen välissä on asunto eikä näistä erillisistä päiväkotitiloista ole toisiinsa nyt kulkua sisäkautta.

Päiväkodin tulevaisuutta pohti viime syksynä myös viranhaltijoista koostunut ryhmä, jonka mukaan Urjalassa tarvitaan selkeä päätös Laukeelan päiväkodin tulevaisuudesta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic