Lounais-Häme Forssa

Liukumäen kunto aiheuttanut huolta Vesihelmessä – Korjataan mahdollisimman nopeasti

"Olemme kaupungin kiinteistötoimen kanssa sopineet, että liukumäki korjataan mahdollisimman nopeasti."
Vesihelmen liukumäki on nyt toiminnassa, mutta se aiotaan korjata mahdollisimman pian, koska sen kunto on aiheuttanut huolta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vesihelmen liukumäki on nyt toiminnassa, mutta se aiotaan korjata mahdollisimman pian, koska sen kunto on aiheuttanut huolta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Viihdeuimala Vesihelmen liukumäen kunto on tarkistettu asiasta huolestuneen kävijän tekemän valituksen takia. Asiakas oli ottanut 8. kesäkuuta yhteyttä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän terveysvalvontaan, koska hän oli huolissaan, että liukumäki ei ole turvallinen siitä irtoavan pintamateriaalin takia. Terveystarkastaja kävi tarkastamassa liukumäen tilanteen.

Vesihelmestä vastaava Forssan kaupungin sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kertoo, että liukumäki on nyt toiminnassa. Sen käyttöön on saatu lupa terveystarkastajalta, joka on todennut käytön olevan turvallista.

– Seuraamme liukumäen tilannetta koko ajan, ja jos turvallisuusriskiä ilmenee, se poistetaan käytöstä, Pynnönen sanoo.

Pynnönen toteaa, että liukumäki korjataan myös niin, että irtoileva pintamateriaali poistetaan liukumäestä kokonaan.

– Olemme kaupungin kiinteistötoimen kanssa sopineet, että liukumäki korjataan mahdollisimman nopeasti, Pynnönen toteaa.

Pinnoite ei pysynyt kunnolla kiinni

Vesihelmen palvelupäällikkö Totti Munck kertoo, että Vesihelmi avattiin koronan aiheuttaman sulun jälkeen jälleen 1. kesäkuuta. Terveystarkastaja kävi tekemässä uimalassa aloitustarkastuksen.

Tarkastuksessa käytiin läpi tauon aikana tehtyjä huolto- ja kunnostustoimenpiteitä. Aloitustarkastuksen yhteydessä otettiin myös vesinäytteet kaikista altaista, ja vesitulokset olivat hyvät.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vesihelmen liukumäen alaosasta on irronnut pinnoiteainetta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vesihelmen liukumäen alaosasta on irronnut pinnoiteainetta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Myös liukumäen korjaus tarkastettiin. Liukumäen pintaa oli hiottu, ja se oli pinnoitettu osittain uudelleen. Tarkastuksessa tuli esille huoli uuden pintamateriaalin kestävyydestä, kun liukumäki otetaan käyttöön.

– Liukumäen metallisen alaosan pinnoite ei pysynyt kunnolla kiinni vaan pinnoiteainetta irtoili. Sen ei kuitenkaan todettu aiheuttavan vaaraa uimareille, Munck kertoo.

Ruskeat täplät laatassa eivät aiheuta vaaraa

Liukumäen päästä poistettiin Vesihelmen aloitustarkastuksen jälkeen kaikki irtoava pintamateriaali, mäkeä koelaskettiin ja se otettiin uudelleen käyttöön. Terveystarkastaja suoritti Vesihelmessä vielä asiakkaan yhteydenoton takia uuden tarkastuksen, jossa liukumäen pinnan todettiin olevan silmin nähden sileä, mutta valvomohenkilökuntaa ohjeistettiin tarkistamaan liukumäen kunto kerran tunnissa, kunnes irtoileva pinnoite poistetaan kokonaan.

Asiakasvalituksen tehnyt kävijä oli huomauttanut myös aaltoaltaassa olevista ruskeista täplistä. Terveystarkastajan selvityksen mukaan ruskeat täplät ovat ruostetta tai muuta kemikaalia, jota on tippunut laatalle huoltojen yhteydessä. Väri on imeytynyt laattaan eikä sitä saa poistettua, vaikka laatta on muuten helposti puhdistettava.

– Terveystarkastajan mukaan ruskea väri laatassa on värihaitta, josta ei ole vaaraa uimareille, Pynnönen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic