Lounais-Häme

Loimaa kaatui pitkän kaavan kautta

Melkoista trilleriä tarjoili Jokioisten Koetus kotiyleisölle, kun Suomensarjassa kamppailtiin pisteistä paikallisvastustaja Loimaata vastaan. Vieraiden niska taittui lopulta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen, eikä Koetus kärsinyt kauden kolmatta tappiotaan.

Kaukana tappio ei ollut, sillä supervuoroparissa Loimaa onnistui tekemään yhden juoksun, kun jokerilyöjä Topi Tuura kotiutti Tapio Mäkipään. Sitä ennen Akseli Åberg pelasti kakkospuolen läpilyönnin mainiolla kiinniotollaan.

Koetus tuli superissa tasoittavalle ja tarvitsisi siis ainakin yhden juoksun taistellakseen voitosta. Se syntyi, kun Riku Tainio kotiutti ajolähtötilanteesta Janne Vepsäläisen.

Mentiin kotiutuslyöntikilpailuun, jossa Loimaa onnistui viidestä yrittämästä kahdesti. Koetus ei tästä hätkähtänyt, vaan tarvitsi kolmeen onnistuneeseen suoritukseen vain neljä paria. Ensin Juha-Matti Reini kotiutti Eemeli Mäntyvaaran, sitten Riku Rantanen Vepäsläisen ja ratkaisevassa parissa Miro Tiala näpyllä Ville Niemisen. Näin Koetuksen ei tarvinnut edes käyttää ankkuriparia Tainio-Juho Peltoniemi, joka debytoi Koetuksen paidassa.

-Loistava nousu meiltä. Kokeilimme pelin aikana eri juttuja, eivätkä ne oikein toimineet. Superissa uskallettiin lähteä tekemään asioita ja se toimi. Kotiutuslyöntikisassa päätettiin hyökätä heti ja se onnistui. Uskallus on iso asia, Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi paketoi illan pelin.

-Mirolla alkupeli oli vähän huono, ja häntä kotiutuslyöntikisan onnistuminen näytti lämmittävän erityisen paljon, Salmi jatkoi.

 

Tainiota tappio olisi saattanut harmittaa erityisen paljon, sillä se olisi himmentänyt miehen henkilökohtaista urotekoa melkoisesti. Tainio oli nimittäin ennen ottelua yhden juoksun päässä melkoisesti merkkipaalusta, 600 lyödystä juoksusta Suomensarjassa. Kauaa ei rajapyykin ylittämiseen aikaa mennyt, kun Hyvinkään pyssy pääsi avausjaksolla mailan varteen. Tainio pamautti viimeisenä lyöjänä kakkospuolelta kahden loimaalaisen kauhoessa tyhjää läpi, ja kotiin ehtivät sekä Joni Salo että Akseli Åberg. Tätä ennen Ville Nieminen oli pamauttanut komeasti takaa läpi tyhjään kenttään kunnarin arvoisesti.

Koetus vei lopulta avausjakson 3-2, mutta toisella jaksolla se oli aivan vastaantulija. Loimaa teki juoksua harhaheitoilla ja hyvillä suorituksilla, eikä Koetus saanut kunnolla kärkeä kentälle. Jakso meni lopulta vieraille aivan murskaavasti juoksuin 1-6.

-Toisella jaksolla peli vähän latistui. Luultiin että kyllä se tästä lähtee, muttei lähtenytkään, Salmi näki.

-Mutta kyllä voitto näin todella pitkän kaavan kautta tuntuu aina hyvältä.

Koetuksen kausi jatkuu kotipelillä lauantaina Järvenpäätä vastaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic