Lounais-Häme Loimaa

Loimaalainen Erkki on kymmenkiloinen kissa joka noutaa palloa

Loimaalla asuva Erkki on kymmenkiloinen kissa, jolla on koiramaisia tapoja. Maine coon -rotua edustava Erkki noutaa palloa, mutta myös tavaroiden tiputtelu lattialle on hauskaa.
Mirka Lundgren kertoo Erkin suhtautuvat rauhallisesti matkustamiseen ja kissanäyttelyihin.
Mirka Lundgren kertoo Erkin suhtautuvat rauhallisesti matkustamiseen ja kissanäyttelyihin.

Kun loimaalainen Mirka Lundgren näki Facebookissa kuvan Erkistä, se oli menoa.

– Siinä oli sitä jotakin. Tykkään erityisesti suurikokoisista kissoista, Mirka kertoo.

Ja kokoahan Erkillä on. Joulukuussa kolme vuotta täyttävä kissa painaa peräti kymmenen kiloa ja lisääkin kiloja voi vielä kertyä.

– Maine coon -kissat saattavat kasvaa nelivuotiaiksi saakka, Juha Lundgren sanoo.

Välillä röyhkeäkin

Erkki – viralliselta nimeltään Solarwind´s Eros – on Lundgrenien nelipäisen maine coon -lauman pomo. Kun ruokaa annetaan tarjolle, Erkki on se, joka maistaa ensimmäisenä.

– Nämä syövät kissanruokaa, lihaa ja broileria, joka on niiden erityistä herkkua, Mirka Lundgren toteaa.

Erkki syö sitäkin, mikä ei varsinaisesti ole sille tarkoitettu. Se on varsin ovela ruokarosvo, jolla on ripeät liikkeet. Ihmisen voileivän päältä saattaa salamannopeasti kadota kinkkusiivu.

– Erkki on välillä röyhkeäkin. Luonteeltaan maine coonit ovat uteliaita, seurankipeitä ja koiramaisia. Kun lapset heittävät palloa, Erkki noutaa sen.

Ihmisten vieressä on Erkin mielestä mukava nukkua. Hereillä ollessa voi käydä pihalla valjaissa katselemassa perheen ponia ja hevosta, sisätiloissa taas on hauskaa esimerkiksi kiusata kärpäsiä tai leikkiä muovipusseilla, jotka ovat kiinnostavia.

– Vielä kiinnostavampia ovat pahvilaatikot, ja mitä pienempi laatikko, sitä parempi. Kiipeilypuukaan ei ole mitään pahvilaatikkoon verrattuna, Juha Lundgren kertoo.

Kissanäyttely Tallinnassa

Erkki ei ole erityisen kissamainen sitenkään, että se antaa kiltisti pestä itsensä.

– Vaikka Erkillä onkin pitkä karva, se ei mene takkuun. Kissaa ei tarvitse harjata kuin ennen pesua ja sen jälkeen.

Piakkoin Erkki pääsee taas pesulle, sillä se osallistuu Tallinnan kissanäyttelyyn. Kokemusta näyttelyistä kissalla on jo runsaasti samaten kuin palkintojakin.

– Erkki on rauhallinen matkustaja, eivätkä sitä hetkauta oudotkaan äänet. Näyttelyhäkissäkin se ottaa rennosti, vaikka samassa hallissa saattaa olla kahdeksansataa muuta kissaa.

Erkki on leikattu kolli.

– Ei leikkaus sen luonnetta mihinkään muuttanut. Samanlainen se on edelleen, kissa, joka tykkää järjestää kaikenlaista jäynää. Erkin ja muiden kissojen mielestä on hauskaa varastaa kynä läksyjä tekevän lapsen kädestä ja erityisen mukavaa on tiputella tavaroita lattialle.

Suurempia tuhoja kissalauma ei ole tehnyt.

– Ainakin tähän saakka verhot ovat pysyneet tangoissa, mutta tapetit ovat paikoitellen hiukan kärsineet. Aika vähällä olemme kuitenkin päässeet, Juha pohtii.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic