Lounais-Häme

Loimaalaiselle Kieku oy:lle Ruokavirastolta tuottajaorganisaation asema

Kieku oy on saanut ensimmäisenä kananmunien tuottajaorganisaation aseman. Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen
Kieku oy on saanut ensimmäisenä kananmunien tuottajaorganisaation aseman. Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen

Loimaalainen Kieku oy on hyväksytty ensimmäiseksi kananmuna-alan tuottajaorganisaatioksi Suomessa. Hyväksynnän tuottajaorganisaatioksi myöntää Ruokavirasto.

Tuottajaorganisaatio on maataloustuottajien yhteenliittymä, joka on hakenut hyväksynnän tuottajaorganisaatioksi. Käytännössä se on tuottajien muodostama osuuskunta, osakeyhtiö tai yhdistys. Yhteenliittymästä tulee tuottajaorganisaatio, kun se hankkii tuottajaorganisaatiostatuksen.

Kieku oy toivoo tuottajaorganisaatiostatuksen lisäävän myös muiden tuottajien kiinnostusta yritystä kohtaan ja mahdollistavan yhteistyön aloittamisen tuottajan aseman parantamiseksi koko kananmunasektorilla.

– Kieku oy on tuottajien 100-prosenttisesti omistama yritys, joten tuntui luonnolliselta hakea yritykselle hyväksyntää tuottajaorganisaatioksi. Yritystä perustettaessa pääajatuksena oli vahvistaa tuottajan asemaa tuotantoketjussa, kertoo Kieku oy:n toimitusjohtaja Juha Lehto.

Kieku oy:n pakkaamo toimii Loimaalla. Pakkaamo työllistää tällä hetkellä 20 henkilöä.

– Yhteistyö varsinkin vientikaupan osalta on asia, johon haluamme panostaa jatkossa voimakkaasti, Lehto jatkaa.

Tuottajaorganisaatiossa voi tehdä tuottajajäsenten kesken yhteistyötä niissä asioissa, joissa yhteistyöstä on hyötyä. Tähän saakka Suomessa on ollut viisi tuottajaorganisaatiota: neljä hedelmä- ja vihannesalalla ja yksi lammasalalla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic