Lounais-Häme Loimaa

Loimaan kulttuurikierros kutsuu kahteenkymmeneen kohteeseen – Alpo Jaakolan patsaspuistosta Suomen maatalousmuseo Sarkaan

Varsinais-Suomen museopäivän kunniaksi on Loimaalle ideoitu nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Loimaan kulttuurikierros.
Suomen maatalousmuseo Sarka on yksi Loimaan kulttuurikierroksen kohteista. Kuva: Seppo Pessinen
Suomen maatalousmuseo Sarka on yksi Loimaan kulttuurikierroksen kohteista. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Varsinais-Suomen museopäivää vietetään sunnuntaina 30.8.2020. Monet museot ympäri maakuntaa avaavat ovensa ilmaiseksi yleisölle ja kannustavat ihmisiä tutustumaan sekä tuttuihin että tuntemattomampiin kohteisiin. Loimaalla tapahtumapäivään osallistuu kaiken kaikkiaan peräti kaksikymmentä kohdetta.

Varsinais-Suomen museopäivän kunniaksi on Loimaalle ideoitu nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Loimaan kulttuurikierros, jossa mukana ovat Alpo Jaakolan patsaspuisto, Atelje Hulmi, Hollonmäki, Hunnaan kotiseutumuseo, Krekilän mylly, Kauhanojan Vanha Kyläkauppa, Kurkijokimuseo, Lieskiven Pajamuseo, Loimaan Kotiseutumuseo, Loimaan Perinnesuksi, Loimaan Taidetalo, Loimaan Veteraanipuisto, Mauno Ketosen kotimuseo, Mälläisten wanha kauppa, Sarren kotimuseo, Suomen maatalousmuseo Sarka, Tiibetin taiteen keskus, Torkville (Alpo Jaakolan Ateljeekoti), Vesikosken mylly sekä Vesikoskitalo/Nahkalinna.

Kartta helpottaa kulkemista

Kulttuurikierroksen kulkemista helpottamaan Maatalousmuseo Sarka ja Loimaan kulttuuripalvelut ovat tehneet kartan, johon kukin kohde on merkitty osoitteineen ja aukioloineen. Kartan voi noutaa itselleen etukäteen Suomen maatalousmuseo Sarasta tai tulostaa netistä. Päivän aikana karttaa on saatavissa kaikista mukana olevista kohteista.

Kartta toimii myös museopassina. Keräämällä vierailuista merkintöjä ja palauttamalla museopassin johonkin päivän kohteista Krekilän myllyä lukuun ottamatta osallistuu tuotearvontaan.

Suomen maatalousmuseo Sarka on kyseisenä päivänä avoinna klo 10–17, ja museoon on ilmainen sisäänpääsy. Päivän aikana järjestetään kaksi yleisöopastusta museon pihalla olevalla riihellä, klo 12 ja klo 13.

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic