Lounais-Häme

Loimi-Hämeen Jätehuolto etsii omistajuutta jätevoimalaitosyhtiöstä

Loimi-Hämeen Jätehuollon (LHJ) toimitusjohtaja Immo Sundholm sanoo, että yritys selvittää pääsyä mukaan osakkaaksi Saloon suunnitteilla olevaan jätevoimalaitokseen, jota ovat toteuttamassa Lounais-Suomen Jätehuolto ja Salon Kaukolämpö. LHJ on niin ikään kiinnostunut osakkuudesta toiminnassa olevaan Westenergy oy:n omistamaan Mustasaaren jätevoimalaitokseen lähellä Vaasaa.

Tällä hetkellä Forssasta ajetaan yhdyskuntajätettä niin Riihimäelle Fortumin Ekokemin voimalaitokseen kuin Mustasaareenkin.

Loimi-Hämeen Jätehuolto osallistuu Lounaisen Suomen hankintarenkaaseen yhdessä Porin Jätehuollon, Rauman seudun jätehuoltolaitoksen ja Lounais-Suomen Jätehuolto oy:n kanssa.

Loimi-Hämeen Jätehuollon hallitus kokoontuu pohtimaan LHJ:n strategiaa Pietarisiin 4.–6. huhtikuuta. Samalla järjestetään hallituksen tilinpäätöskokous.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on forssalainen Petri Koivula (kok.). 12-jäseniseen hallitukseen kuuluvat Forssan seudulta Koivulan lisäksi Eino Järvinen (sd.) Forssasta, Aira Sukki (kok.) Humppilasta ja Matti Alanko (kesk.) Ypäjältä. Hallituksen lisäksi seminaariin osallistuu LHJ:n ydinjohtoa.

Matkassa Pietariin Sundholm ei näe mitään poikkeuksellista. Vastaavanlainen seminaarimatka on ollut käytäntö jo noin parinkymmenen vuoden ajan.

Tänään kaupunginhallitus ottaa kantaa Loimi-Hämeen Jätehuollon esittämään pyyntöön, että Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemelle annettaisiin lupa osallistua seminaariin.

Alun perin Loimi-Hämeen Jätehuollon piti voida polttaa yhdyskuntajätteitä Kiimassuolle rakennetussa Forssan kaupungin energiayhtiön voimalaitoksessa. Voimalaitoksen leijupetikattilassa yhdyskuntajätteitä ei kuitenkaan voitu teknisistä syistä polttaa.

Vapo osti Kiimassuon voimalaitoksen kaupungilta vuonna 1999 yhteensä 186 miljoonalla markalla eli noin 31 miljoonalla eurolla. Rahat kaupunki käytti ongelmallisen taloutensa tasapainottamiseen.

Vapo on kehittänyt Kiimassuon voimalaitoksen energiatehokkuutta ja voimalaitos polttaa kaukolämmön ja sähkön tuotannossaan nykyisin lähinnä turvetta ja puuhaketta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti