Lounais-Häme

Loimi-Hämeen jätehuolto vastaanottaa nyt myös pakkausmuovia – Keräysastiat yhdeksällä jäteasemalla

Pakkausmuovia voi viedä yhdeksälle Loimi-Hämeen jätehuollon jäteasemalle. Kuva: Soile Toivonen
Pakkausmuovia voi viedä yhdeksälle Loimi-Hämeen jätehuollon jäteasemalle. Kuva: Soile Toivonen

Pakkausmuovin keräys alkaa Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n jäteasemilla.

– Esimerkiksi Forssan Kiimassuon jätekeskuksessa sekä Somero, Urjalan ja Loimaan jäteasemille voi viedä ja lajitella kotitalousjätteiden lisäksi nyt myös pakkausmuovin, kertoo tiedottaja Tiina Metsäpuro Loimi-Hämeen Jätehuollosta.

Pakkausmuovia otetaan vastaan lisäksi Akaan, Huittisten, Punkalaitumen, Sastamalan jäteasemilla ja Säkylän Hallavaaran jätekeskuksessa.

 

LHJ:n jäteasemien muovinkeräysastioihin kelpaa maksutta sama pakkausjätemuovi kuin RINKI oy:n ylläpitämiinkin astioihin.

– Eli tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset, kuten elintarvikkeiden ja pesuaineiden muoviset pakkaukset, muovipullot, -purkit ja -kassit. Korkit ja kannet ovat usein eri muovia kuin muu pakkaus ja ne pitää irrottaa ja laittaa keräysastiaan erikseen, Metsäpuro kertaa.

Pakkausmuoville tarkoitettuihin astioihin ei saa tuoda muuta kuin puhdasta pakkausmuovia.

Likaiset pakkaukset, yritysten muovipakkaukset, sekä muut muovituotteet, kuten levyt, putket, eristeet, lelut, työkalut ja vastaavat muovituotteet otetaan vastaan asemilla maksullisena energia- tai sekajätteenä.

– Kuluttajat haluavat lisätä muovinkeräystä kaikkialla ja kierrätysmuovia kaivattaisiin teollisuudessa raaka-aineeksi myös nykyistä paljon enemmän, Metsäpuro lisää.

Loimi-Hämeen Jätehuolto oy on 16 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Sen alueella asuu noin 135 000 asukasta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat