Lounais-Häme Lounais-Häme

Loimi-Hämeen Jätehuolto Westenergyn osakkaaksi – Sopimuksen myötä hintoihin voi tulla pieniä muutoksia

Loimi-Hämeen Jätehuollosta tulee yksi Westenergyn omistajista noin 19 prosentin omistusosuudella.
Loimi-Hämeen Jätehuolto on 16 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, joka toimii Lounais-Hämeen, Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Loimi-Hämeen Jätehuolto on 16 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, joka toimii Lounais-Hämeen, Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Vuoden 2020 alusta alkaen Loimi-Hämeen Jätehuolto liittyy kiertotalousyritys Westenergy Oy Ab:n omistajien joukkoon noin 19 prosentin omistusosuudella.

– Parin vuoden neuvottelut saatiin nyt päätökseen. Olemme etsineet turvallista ja varmaa tapaa yhdyskuntajätteen energiahyödyntämiseen, ja nyt meillä on sellainen vuosiksi eteenpäin, sanoo Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n toimitusjohtaja Immo Sundholm.

 

Ennen Loimi-Hämeen Jätehuollon toiminta-alueelta kerätystä yhdyskuntajätteestä puolet on mennyt polttoon Westenergyn jätevoimalaitokselle Mustasaareen ja puolet Ekokemille Riihimäelle.

– Näin jatketaan vielä kesäkuulle 2020 asti. Sen jälkeen lähes kaikki seudulta kerättävä yhdyskuntajäte viedään Westenergyn jätevoimalaitokselle, Sundholm kertoo.

Westenergyn jätevoimalaitoksella poltetulla jätteellä tuotetaan muun muassa kaukolämpöä Vaasan seudulle.

 

Kuntalaisten arkeen osakkuus ei Sundholmin mukaan vaikuta juurikaan, mutta hintoihin saattaa tulla pieniä muutoksia.

– Seuraavina vuosina hinnat voivat alentua muutamia prosentteja, pitkällä aikavälillä jopa kymmenen prosenttia. Sopimuksen myötä porttihinnat, eli jätekuljetusyrittäjien maksamat hinnat jätteen tuomisesta meille laskevat. Porttihintojen alenemisen tulisi näkyä myös kuntalaisten laskuissa.

 

Sundholm kertoo, että Loimi-Hämeen Jätehuolto aikoo kehittää toimintaansa niin, että jätteen energiahyödyntämisen lisäksi myös materiaalit saadaan kiertoon.

– Muovin kierrätystä toiminta-alueellamme tullaan kehittämään ja biojätteen keräämistä pyritään lisäämään. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic