Lounais-Häme

Loimijoen laiturille vilkkuvihreää Jokioisilla

Jokioisille rantabulevardin alueelle Loimijoen partaalle voidaan vastedes rakentaa pieni laituri kanoottia, veneilyä ja ongintaa varten.

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että laituri toteutetaan osana rantabulevardin kehittämistä ja siihen vuosittain varattujen määrärahojen puitteissa.

Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä toteaa, että rahaa ei ole ensi vuoden budjettiesityksessä, ellei hallitus nyt muuta budjettiesitystä valtuustolle. Rantabulevardia on kehitetty varsin pienillä rahoilla.

-Ajatuksena on, kun teemme samalla talous- ja toimintastrategiaa, keskustella siitä, kuinka iso ja pitkä projekti se on kaiken kaikkiaan, Määttä sanoo.

 

Pientä laituria rantabulevardin alueelle esitti Jokioisten vihreät valtuustoaloitteessaan toukokuussa. Jokioisten tekninen osasto selvitti, että laituri kustantaa asennettuna noin 3500 euroa. Laituri pituus olisi 4 metriä ja kulkusillan leveys 1,2 metriä sekä ponttoniosan leveys 2,4 ja pituus 4 metriä.

Laituri soveltuu esimerkiksi onkimiseen sekä kajakista ja kanootista nousemiseen ja mahdollistaa niiden veteen laskemisen. Tekninen lautakunta totesi, että laituri lisäisi alueen käyttömahdollisuuksia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic