Lounais-Häme

Loimijoen sortuman korjaus odottaa maksajaansa edelleen

Hallinnollinen pallottelu Loimijoen sortuman kustannusjaosta jatkuu Forssassa.

Tekninen johtaja Antti Heinilä kertoo syksyn aikana neuvonpidossa kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen, kaupunginsihteeri Matti Pietilän, ympäristöpäällikkö Nina Salminen-Åbergin ja hänen itsensä kesken päätetyn, että asian hoito siirretään tekniseltä lautakunnalta ympäristölupalautakunnan alaiseksi viranomaistoiminnaksi.

Keväällä vuonna 2013 tapahtunut Loimijoen rantavallin sortuma on ollut pitkään kustannusjaoltaan Forssan kaupungin ja Renorin välisessä pompottelussa. Alue on merkitty lippusiimoin eikä välitöntä lisäsortuman vaaraa ole. Kaupunki omistaa Loimijoen vesialueen ja Renor sortuneen maavallin alueen Kutomolla.

Maavallia sortui myös kaupungin omistamalla rantapenkereen osalla hieman alajuoksulle päin ja kaupunki kunnostutti sen itse yli 300 000 euron kustannuksin.

 

Syynä sortumaan oli vesimassojen antaman vastapaineen puuttuminen rantavallissa, koska Loimijoen vedenpintaa oli laskettu joen kunnostamisen takia.

Ympäristöpäällikkö Salminen-Åberg sanoo, ettei Renoriin olla vielä uuden linjauksen myötä oltu yhteydessä.

Ympäristölupalautakunta on kaupungilla se viranomainen, jonka tehtäviin kuuluu myös vesilain piiriin kuuluvat asiat. Salminen Åberg sanoo vesilain lähtökohtana olevan sen, että vesien äärellä olevien sortuneiden penkereiden korjaamisen vastuut kuuluvat lähtökohtaisesti maanomistajalle.

Toimitusjohtaja Timo Valtonen sanoo Renorin ehdottaneen penkereen korjaamista yhteistyössä Forssan kaupungin kanssa siten, että kustannukset jaettaisiin tasan. Sortunut muuri sijaitsee Renorin ja kaupungin omistamien alueiden rajalla, mikä on Renorin peruste kustannusten jakamiselle. Renorissa on Valtosen mukaan valmisteltu korjaussuunnitelmaa. Valtonen korostaa Renorin olevan valmis jatkamaan neuvotteluja kaupungin kanssa asian saattamiseksi kuntoon. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/28720-loimijoen-sortuman-korjaus-pattitilanteessa

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/10414-loimijoen-sortuman-korjaus-jaissa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti