Lounais-Häme Jokioinen

Loimijoki-ilta kutsuu verkostoitumaan Jokioisille

Loimijokea on viime vuosina kunnostettu muun muassa isosorsimon niitolla.

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry (KVVY) on koordinoinut Loimijoen alueen vesienhoidon edistämistyötä nyt vuoden verran. Alueelle onkin saatu liikkeelle jo kaksi hanketta, joilla on koottu perustietoja, tehty aktiivista viestintää, käynnistetty kunnostustoimien suunnittelu pilottialueella ja aloitettu koko vesistöaluetta koskevan kunnostustoimien kohdentamisessa auttavan käsikirjoituksen tekeminen. Työtä on tehty laajassa yhteistyössä ja mukana verkostossa on jo yli 250 toimijaa yksityishenkilöistä erilaisiin yhdistyksiin, viranomaisiin ja asiantuntijaorganisaatioihin.

Loimijoen alueen hankkeet järjestävät torstaina 7.11. kello 16.30–20 Jokioisten tietotalolla info- ja verkostoitumistilaisuuden. Tilaisuus on suunnattu erityisesti paikallistasolla vesienhoitoa edistäville toimijoille ja kaikille vesienhoidosta kiinnostuneille. Tavoitteena on aktivoida paikallisten toimijoiden keskinäistä verkostoitumista ja jakaa vertaiskokemuksia. Tilaisuudessa tarjotaan tietoa koordinointityön palveluista paikallisille toimijoille, tuodaan esiin esimerkkejä käytännön toimista ja hyvistä toimintamalleista sekä kerrotaan, mistä saa rahoitusta omien hankkeiden toteuttamiseen. Illan lopuksi osallistujilla on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa, mihin kunnostustoimia tulisi kohdentaa ja osallistua näin käsikirjoituksen tekemiseen.

Tilaisuuteen on ennakkoon ilmoittautunut kolmisenkymmentä osallistujaa järvien suojeluyhdistyksistä, kunnista ja asiantuntijaorganisaatioista. Tilaisuuden järjestävät LounaPlussa Leader -ryhmän rahoittama Loimijoen vesiviesti -hanke ja ympäristöministeriön kärkihanke Yhteistyöllä Loimijoki kuntoon (Loiku).

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic