Lounais-Häme

Loimijoki nousi Ypäjällä ja Jokioisissa 40 senttiä – nyt tulva alkaa helpottaa

Loimijoki on paikka paikoin tulvinut lumen sulamisen ja sateen vuoksi. Pahimmat tulvat ovat olleet Satakunnan puolella Huittisissa, mutta joki on tulvinut yli uomiensa myös esimerkiksi Ypäjällä ja Jokioisissa.

Tulvakeskuksen johtava hydrologi Bertel Vehviläinen kuitenkin sanoo, että Forssan seudulla vedenpinta on tänään lauantaina laskussa.

-Tulvahuippu oli perjantaina, eikä veden pitäisi nousta enempää.

 

Ypäjän ja Jokioisten alueella Loimijoen pinta nousi kolmessa päivässä noin 40 senttiä.

Ypäjällä vesi tulvi Forssan ja Loimaan välisen 213-tien varrella oleville pelloille. Tulva ei kuitenkaan ulottunut tielle asti, joten tilanne ei ollut yhtä vaikea kuin toisinaan kevättulvien aikaan. Jokioisissa tulvi ainakin Lintupaju.

-Emme ole kuulleet, että tulva olisi aiheuttanut mitään vakavaa Ypäjällä tai Jokioisissa. Suurin huoli meillä on Kokemäenjoesta, Vehviläinen sanoo.

 

Tulvakeskuksen malleista selviää, että Tammelan Pyhäjärveen virtasi torstaina 18 kuutiota vettä, perjantaina 15 kuutioita ja arvioiden mukaan tänään lauantaina vielä 15 kuutiota. Järven pinnan ennustetaan nousevan kuitenkin vain noin viisi senttiä, koska samaan aikaan Kuhalankosken padon kautta juoksutetaan vettä poispäin.

-Loimijoen pinta saattaa Forssassa nousta jonkin verran viikonlopun aikana. Tilanne ei kuitenkaan näytä pahalta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic