Lounais-Häme

Loimijokilaakso ehdolla valtakunnallisesti arvokkaaksi maisemaksi

Loimijokilaakso on ehdolla valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi. Loimijokilaakson lisäksi ympäristöministeriö esittää yhteensä 182 kohdetta valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden joukkoon. Päivitysinventoinnissa tähän joukkooon on ehdolla 59 uutta aluetta. Niistä suuri osa sijaitsee Ylä-Lapissa, missä saamelaiskulttuurin ja poronhoidon maisemakokonaisuudet nostetaan maisemiemme helmien valikoimaan.

Entuudestaan listauksessa on Lounais-Hämeestä mukana Mustialan alue Tammelasta sekä Hämeen Härkätie aina Tammelasta Hämeenlinnaan asti.

Alueiden asukkailla, maanomistajilla ja muilla osallisilla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä ehdotuksista maisema-alueiksi. Kuuleminen alkaa 18.1.2016 ja se jatkuu 19.2.2016 asti. Samassa yhteydessä järjestetään sidosryhmille ja viranomaisille lausuntokierros. Ympäristöministeriö toivoo saavansa mielipiteitä ja kannanottoja ehdotettujen maisema-alueiden kuvauksista ja aluerajauksista sekä hankkeeseen liittyvästä SOVA-lain mukaisesta ympäristöselostuksesta.

Valtioneuvoston periaatepäätöksen (1995) mukaan Suomessa on nyt 156 valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic