Lounais-Häme

Loiskeella tähtäimessä jälleen mitalisija

Valtakunnallinen Ui kesäksi kuntoon -kampanja starttaa jo 26. kerran maaliskuun alkaessa. Seudun uimahalleista Someron Loiske on mukana tänäkin vuonna. Forssan Viihdeuimala Vesihelmi puolestaan pitää osallistumisesta välivuoden.

-Uimarit eivät viimeksi olleet kovin innostuneita kampanjasta. Toivomme, että välivuosi herättäisi innostuksen uudestaan, sanoo Vesihelmen palvelupäällikkö Totti Munck.

Vuonna 1993 avattu Vesihelmi on Munckin laskujen mukaan ollut mukana Ui kesäksi kuntoon -kampanjassa 20 kertaa. Asiakkaiden osallistumisinto on vaihdellut vuosien varrella.

Myös Someron 2012 avatussa Loiskeessa osallistujamäärä notkahti viime vuonna.

-Nyt tavoittelemme takaisin sarjamme kolmen parhaan uimahallin joukkoon, kertoo Someron Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Veera Hälli.

Somero oli mukana kampanjassa jo vanhan uimahallin aikana. Väliin jäivät vuodet 2011 ja 2012, kun vanha uimahalli purettiin ja uusi Loiske rakennettiin. Vuonna 2014 Ui kesäksi kuntoon keräsi Loiskeessa 931 osallistujaa. Uintikilometrejä kertyi 2810 ja liikuttuja minuutteja 97560.

-Jos pyöreitä lukuja ajatellaan, niin nyt voisi tavoitteeksi asettaa tuhat osallistujaa, 3000 kilometriä ja 100000 minuuttia, Hälli naurahtaa.

Hällin mukaan osallistuja-aktiivisuuteen vaikuttaa paljon se, miten innostunut uimahalli on ja miten hyvin kampanja hallissa näkyy.

-Kävijät on saatava tietoiseksi kampanjasta ja ihmiset innostumaan ilmoittamaan suorituksistaan henkilökunnalle. Moni myös asettaa itselleen tavoitteet ja innostuu niiden myötä tavoittelemaan vielä lisää suorituksia.

Loiskeessa täkynä ovat hallikohtaisten palkintojen lisäksi viikoittaiset arvontapalkinnot. Lisäksi kampanjakuukauden aikana 15 kertaa altaassa kuntoilleet saavat lahjakortin Loiskeen kahvioon.

-Erilaisten tavarapalkintojen rinnalla lahjakortilla halutaan antaa kuntoilijoille hyvän mielen hemmottelua, Hälli perustelee.

Valtakunnallisesti Ui kesäksi kuntoon liikuttaa suuria massoja. Esimerkiksi viime vuonna osallistujia oli noin 18000. Uintikilometrejä kertyi melkein 70000 ja vesiliikuntatunteja runsaat 60000.

Vaikka suoritusmerkintöjä kampanjassa kerätään ja vertaillaan, ei kilpailu ole pääasia. Ideana on haastaa itsensä kasvattamaan uintiliikuntakuntoa ja kehittämään uintitekniikkaa.

Uimahallit kilpailevat keskenään kolmessa sarjassa, jotka määräytyvät hallien vuotuisen kävijämäärän perusteella. Kussakin sarjassa palkitaan eniten kilometrejä, vesiliikuntaminuutteja ja eniten kävijämäärään suhteutettuja osallistujia keränneet hallit. FL

Uimisen terveysvaikutuksia
Aktivoi aivojaVähentää stressiäVaikuttaa edullisesti rasva-aineenvaihduntaanLisää vastustuskykyäHidastaa ikääntymismuutoksiaParantaa mielialaa ja unen laatuaParantaa sydänterveyttäParantaa ruoansulatustaVähentää rintasyövän ja eturauhassyövän riskiäParantaa verenkiertoaYlläpitää nivelten liikkuvuuttaEhkäisee tyypin 2 diabetestäAuttaa painonhallinnassaLisää kestävyyskuntoaParantaa lihaskuntoa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti