Lounais-Häme

Lokakuun lämpöennätys syntynee - yöajalle saatiin jo uusi ennätyslämpö

Helsinki
14.10.2018, 08:56

Kotimaa

Todennäköisyys sille, että tänään päivällä mitataan lokakuun uusi lämpöennätys, on kasvanut eilisen arviosta. Tämä johtuu siitä, että sää on pysynyt liki selkeänä eteläisessä ja keskisessä Suomessa, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman STT:lle aamulla.
Päättyneenä yönä syntyi jo uusi lokakuiden yöajan lämpöennätys. Kruunupyyssä Keski-Pohjanmaalla mitattiin lukema 14,4 astetta. Aiempi lokakuun yöajan ennätyslämpö oli tasan 14 astetta.
Lokakuiden ennätys syntyy, jos mittarin elohopea nousee yli 19,4 asteeseen. Nymanin mukaan Keski-Pohjanmaa lähiseutuineen on todennäköisesti lämpimin alue myös tänään päivällä.

Navakkaa tuulta lännessä

Meteorologi lisäsi, että tänään on ollut jonkin verran aamusumuja varsinkin maan eteläosassa, osin myös idässä. Sumujen pitäisi kuitenkin hälvetä.
– Pieni riski on siitä, että Suomen etelä- ja keskiosaan nousisi sumupilviverho auringon nousun jälkeen. Tämä voisi laskea korkeimpia lämpötiloja. Todennäköisyys sumupilviverhon synnylle on kuitenkin pieni, Nyman kertoi.
Maa-alueilla Pohjanmaan rannikolla Merenkurkusta Oulun tienoille on tänään kovan tuulen varoitus. Myös läntisillä merialueilla tuulee kovaa. Varoitus mahdollisesti vaarallisesta aallokosta on annettu merialueelle Selkämeren pohjoisosasta Perämeren pohjoisosaan asti.
Maanantaina sää jatkuu Suomessa ajankohtaan nähden lämpimänä. Sään odotetaan kuitenkin viilenevän hieman.
– Maanantaina korkeimmat lämpötilat jäänevät noin 15 asteeseen Etelä- ja Keski-Suomessa, meteorologi Nyman arvioi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti