Lounais-Häme

Lomalla on aikaa puuhata - kunhan ei menisi ihan vesikeliksi

Valtaosassa Lounais-Hämeen kuntia vietetään parhaillaan talvilomaa. Ypäjällä ja Somerolla on palattu arkeen, mutta muualla lomaa on jäljellä vielä ruhtinaallisesti.

Sääennuste tulevalle viikolle näyttää ulkoilun kannalta vähemmän lupaavalta, sillä plusasteita ja sadetta on luvassa. Toisille keli on tosin vain varautumiskysymys. Säävarmaa ohjelmaa on kaikeksi onneksi myös tarjolla.

Forssalainen Kauppisen perhe vietti ensimmäistä virallista lomapäivää maanantaina elokuvateatterin lämmössä. Bio-Kaaren iltapäivänäytös Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen oli houkutellut Pyryn ja Aaron äidin ja mummin kanssa elokuviin.

Edellisenä päivänä oli ehditty jo käydä laskemassa mäkeä – niin että tuntui.

-Pojat törmäsivät Harakkamäessä toisiinsa niin, että Aaro otti vähän osumaa, Riitta Salo-Kauppinen huokaisee.

Ekaluokkalainen Pyry on ensimmäistä kertaa virallisella talvilomalla. Pikkuveli Aaro pitää puolestaan vapaata päiväkodista.

Maanantaina ennen elokuvia oli ehditty jo hoitaa juoksevia asioita. Loppuloman suunnitelmat hengästyttävät. Perhe aikoo ainakin polskia Vesihelmessä, käydä hiihtämässä ja luistelemassa ja reissata Helsinkiin pulikoimaan ja sisäseikkailupuistoon.

Kotonakin täytyy saada aika kulumaan. Jos pojat saavat päättää, niin…

-Pelataan pleikkaria!

Jos jotakin vielä mahtuu ohjelmistoon, tekemistä kyllä piisaa. Forssan jäähallilla pääsee tänään diskoilemaan hyvän musiikin tahdissa. Illalla energian purkamista voi jatkaa perinteisessä Linikkalanlammin laskiaisriehassa.

Keskiviikosta perjantaihin on tarjolla lasten hiihtokoulu Vieremän hiihtostadionilla. Kuutamolla puolestaan vietetään torstaina alakoululaisten touhupäivää ja illalla diskoillaan.

Tammelassa alakoululaiset taiteilevat keskiviikkona keramiikkaa yksipäiväisellä kurssilla. Perjantaina Tammelassa pelataan sählyä Manttaalilla – kaikki 3.-6.-luokkalaiset ovat tervetulleita.

Jokioisten nuorisotilalla paistetaan keskiviikkona lättyjä – osallistua voivat kaikki 5.-9.-luokkalaiset. Perjantaina puolestaan on alakoululaisille tarkoitettu oma nuokkarivuoro, johon toivotetaan tervetulleiksi 4.-6.-luokkalaiset.

Suuri joukko Jokioisten, Humppilan ja Tammelan talvilomalaisista on torstaina pomppimassa Tampereen Trampolin parkissa, johon kuntien nuorisotoimet järjestävät yhteisen retken.

Urjalassa nuorisotila Majakalla leivotaan, herkutellaan ja pelaillaan keskiviikkona. Tervetulleita ovat kaikki 5.-luokkalaisista 18-vuotiaisiin. Torstaina ja perjantaina Urjalan jäähallilla on ilmaisia yleisöluisteluvuoroja.

Perjantaina nuorisotoimi järjestää myös lanit kunnantalolla.

Hämeen luontokeskus on avoinna koko talvilomaviikon. Luontokeskukselta voi lainata vaikka lumikengät, jos hiihtäminen tai peruspatikointi ei innosta.FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti