Lounais-Häme Lounais-Häme

Lomautettujen määrä väheni heinäkuussa – Lounais-Hämeen työllisyysluvut koronan jäljiltä yhä synkänpuoleiset

Lomautettujen määrä kaunistui heinäkuussa, mutta koronapandemia värittää yhä tilastoja.
Koronapandemia iski keväällä pahasti erityisesti palvelualalle, eikä työllisyys ole palannut läheskään ennalleen. Kuva: Marttiina Sairanen
Koronapandemia iski keväällä pahasti erityisesti palvelualalle, eikä työllisyys ole palannut läheskään ennalleen. Kuva: Marttiina Sairanen

Forssan seudulla oli heinäkuun lopussa liki 1 800 työtöntä työnhakijaa. Heistä kokoaikaisesti lomautettuna oli liki 290 ihmistä. Tämä on 353 ihmistä eli 24 prosenttia enemmän työttömiä kuin vuosi sitten.

Lomautettujen määrä väheni seudulla kesäkuun tilanteesta 126 ihmisellä ja muitakin työttömiä oli 91 vähemmän kuin kuukautta aiemmin.

Työttömyysaste oli Forssan seudulla heinäkuun lopussa 12,4 prosenttia. Heikoin tilanne on Forssassa, jossa työttömien osuus työvoimasta oli 14,5 prosenttia. Jokioisilla osuus oli seudun pienin, 9,4 prosenttia.

Lounais-Hämeessä Urjalassa oli heinäkuun lopussa 241 työtöntä työnhakijaa, mikä on 56 ihmistä enemmän kuin vuosi sitten. Somerolla töitä haki 359 ihmistä, kun vuotta aiemmin heitä oli 73 vähemmän.

Työttömien määrä kasvoi kaikissa kunnissa

Hämeen Ely-keskuksen alueen kunnissa oli heinäkuun lopussa kaikkiaan yli 25 000 työtöntä työnhakijaa. Se on 36 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Hämeen maakunnista Kanta-Hämeessä 2 372:lla (33 %) ja Päijät-Hämeessä 4 381:llä (39 %). Työttömien määrä kasvoi kaikissa Hämeen kunnissa.

Hämeen Ely-keskuksen alueella työttömyys kasvoi vuodentakaisesta määrällisesti eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä ja ikäryhmittäin 35–39-vuotiaissa sekä 40–44-vuotiaissa. Miesten työttömyys (37 %) lisääntyi hieman naisia (36 %) enemmän.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon heinäkuussa 2 321 eli 205 vähemmän kuin edellisvuonna. Suurin vähennys oli palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic