Lounais-Häme

Loppi ei käynnistä kunnanjohtajan erottamismenettelyä

Äänin 16–10 kunnanvaltuusto luopui irtisanomismenettelyn käynnistämisestä.
Kunnanjohtaja Mikko Salmela valtuuston kokousyleisön joukossa. Arkistokuva. Kuva: Anu Kankaansydän

Kunnanjohtaja Mikko Salmela saa jatkaa Lopen kunnanjohtajana ilman erityisselvittelyjä. Kunnanvaltuusto joutui äänestämään, asetetaanko valiokunta selvittämään kunnanjohtajan irtisanomismenettelyn käynnistämistarvetta.

Valtuuston puheenjohtaja Timo Heinonen (kok.) äänesti tyhjää, jolloin äänin 16–10 Mikko Salmela sai kunnanvaltuuston luottamuksen.

Erottamismenettelyä kannattaneet korostivat kunnanjohtajan laiminlyöneen virkavelvollisuuksiaan.

– Tässä ei ole kysymyksessä kunnanjohtajan yhteistyökyvyn puute, vaan kysymys on työntekijöiden tasapuolisesta kohtelusta. Kun työntekijöitä ensimmäisen varoituksen jälkeen toistuneesta rikkeestä irtisanotaan, sen pitäisi koskea myös kunnanjohtajaa, korosti Tiina Seppälä (kok.).

Perussuomalaisten Antti Salminen teki viime joulukuussa valtuustokokouksessa aloitteen kunnanjohtajan irtisanomismenettelyn aloittamisesta. Hän perusteli aloitetta virkatehtävien toistuvalla laiminlyönnillä, kunnan edun vastaisella toiminnalla ja kunnan maineen heikentämisellä.

Some-kohussa aloite kytkettiin Hyrian Sveitsiin syksyllä tekemään ulkomaanmatkaan, jolle kunnanjohtaja Mikko Salmela ja Hyrian hallituksen jäsen Riitta Joutsi-Hänninen (kok.) osallistuivat.

Kunnanjohtajan katsottiin matkalla laiminlyöneen virkatehtäviään ja käyttäytyneen kunnan edun vastaisesti.

Kunnanhallitus antoi Salmelalle joulukuussa kirjallisen varoituksen, mutta katsoi, ettei Salmelan viranhoitoon kohdistu yleistä ja laajaa epäluottamusta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic