Lounais-Häme

Loppu ja alku Alun

 

Kauden vahvasti aloittanut Alku venyi arvokkaaseen voittoon pyhäinpäivänä Feeniksissä. Alku väänsi tasaisessa kamppailussa kolmen pisteen voiton Espoo Unitedista 80–77 (40–42) ja vahvisti asemiaan naisten Korisliigan kärkipäässä.

Alku hallitsi pelin alkua ja loppua, välillä United oli pitkään niskan päällä. Alun tehot lepäsivät lähes kokonaan aloitusviisikon harteilla, kun taas vierasjoukkueelta löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta.

Alku johti avauspuoliajalla jenkkien ja Hanna Vapamaan pisteiden turvin parhaimmillaan 17–10, mutta hyvin palloa pyörittänyt United lisäsi löylyä ja nousi 40–42-taukojohtoon.

Kolmannella jaksolla tarkasti heittänyt espoolaisjoukkue näytti muutaman kerran karkaavan, mutta Alku imi eron kiinni. Etenkin ahnaasti ajanut laituri Tyonna Snow oli hankala pidettävä Unitedin puolustukselle.

Peli jatkui tasaisena aivan viimeiselle minuutille saakka. Ratkaisu nähtiin, kun Alun Kiana Johnson seurasi ohimenneen heittonsa ja tarjoili pallon korin alle vapaaksi unohdetulle Elli Koskiselle, joka nosti varmasti loppulukemiksi 80–77.

Unitedin Dionne Pounds sai vielä viime sekunneilla ohuen sauman viedä ottelu jatkoajalle, mutta kaukaa hätäisesti viskattu kolmen pisteen heitto meni selvästi ohi.

-Emme puolustaneet ehkä yhtä hyvin kuin aiemmissa peleissämme, mutta uskoimme voittoon ja pystyimme tekemään tarvittavat pisteet, Alun Kiana Johnson totesi.

15 pistettä Espoolle pussittanut Dionne Pounds ei ollut tyytyväinen joukkueensa iltaan.

-Peli ei ollut meiltä sitä mitä odotin. Emme pelanneet nopeaa, emmekä hidasta hyökkäystä, vaan jotain siltä väliltä.

Alun aloitusviisikko teki joukkueen 80 pisteestä 74. Tyonna Snow pussitti 19 pistettä, Ashley Clark ja Kiana Johnson 14 pistettä kumpikin. Virhevaikeuksissa ollut Janella Lane nosteli 13 pinnaa ennen kuin joutui kentältä päätösjakson alussa. Neljä kolmosta upottanut Hanna Vapamaa tuki jenkkikvartettia 14 pisteellä.

Espoosta kaksinumeroisiin korilukemiin ylsivät Poundsin lisäksi Heta Korpivaara (16 pistettä), Shenita Landry (11) ja Kaisa Kuisma (10). United heitti tarkemmin kuin Alku ja voitti levypallotilaston, mutta joukkueelle tuli tuplasti menetyksiä forssalaisiin verrattuna.

-HyPo ja Catz on nimetty sarjan suosikeiksi, mutta Espoolla on sarjan laajin penkki. Harva joukkue pystyy vaihtamaan koko viisikkonsa meidän aloituskentällistä vastaan ilman että pelin taso heittelehtii yhtään, antoi Alun valmentaja Jari Marjamäki tunnustusta vastustajalle.

-Tämä oli meille arvokas voitto. Jos pystymme ekan kierroksen päätteeksi vielä voittamaan EBT:n, niin sillä on jo sarjapaikka varmistettu, laskeskeli Marjamäki ja muistutti, että naisten Korisliiga on tasaisempi kuin vuosiin.

Alku kohtaa EBT:n ensi lauantaina Feeniksissä. Sen jälkeen sarja jää parin viikon maajoukkuetauolle. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic