Lounais-Häme

Loru-Lotta ottaa vauhtia kiertueelle

Tammelalainen Kirsi Lindholm luki nippukaupalla monologinäytelmiä löytääkseen juuri sen sopivan. 
Kun eteen tuli Loru-Lotan tarina, mielessä alkoi poltella.
– Kun sain luettua tämän tekstin, tiesin, että tämän näytelmän haluan tehdä. Haluan kertoa lapsille satuja, sillä niitä kerrotaan nykyään aivan liian vähän, hän lisää.
Loru-Lotan on luonut loimaalaislähtöinen Miisa Lindén. Pirtsakka hahmo on sekoitus höpsöä naista ja tyhjästä ilmestyvää tarinaniskijää. Loru-Lotta räiskyy, nauraa, laulaa ja hassuttelee sekä kertoilee lapsille hauskoja juttuja. Riimittelyn ja loruttelun lomassa hän kertoo eläinhahmojen kanssa kolme satua, joissa kaikissa on perinteinen opetus. Ihan koko teksti ei ole runomitassa.
– Ensimmäisessä sadussa opitaan jotain yrittämisestä ja itsensä voittamisesta, toisessa taas paneudutaan ystävyyteen ja kolmannessa puhutaankin vähän ihastumisesta. 
Puolituntinen esitys on suunnattu 3–7-vuotiaille. Esityksiä on Forssan teatterissa ensi viikolla vapunpäivän ensi-illan lisäksi neljä.
Teatteriesitysten jälkeen Loru-Lotta ottaa suunnan maakuntiin ja kiertueelle. 
– Yhden naisen monologinäytelmä on helppo viedä vaikkapa päiväkoteihin, eskareihin tai kouluihin. Valot ja tehosteetkin on jätetty minimaalisiksi, jotta reissuaminen onnistuu.
Lindholm on jättäytynyt nyt vapaaksi taiteilijaksi eli sijoitusneuvojan työ matkan takana Hyvinkäällä jäi toistaiseksi.
– Työ ja asiakkaat olivat mukavia, mutta jotenkin vaan alkoi tuntua siltä, että pitää elää tätä elämää nyt. Minun piti päästä pois oravanpyörästä ainakin joksikin aikaa. Se, että on vapaa taiteilija, ei tarkoita, ettei tekisi töitä. Niitä on tehtävä enkä elättele toiveita, että loppuelämäni itseni taiteella elättäisin. Nyt oli vaan oikea vaihe kokeilla tätä.
Lindholm ohjaa ensi kaudella yhteensä kolme näytelmää Forssan Teatterille. Viime syksynä PikkuSpotissa nähtiin Lindholmin esikoisohjaus Kaaos. Se herätteli ruokahalun ohjaamiseen.
– Pääsen tekemään kolme erilaista näytelmää aina komediasta kauhuun, ja se on todella innostavaa. Olen siinä onnellisessa asemassa, että saan laulaa, näytellä ja nyt myös ohjata eli tehdä kaikkea mitä rakastan.
Lindholm jatkaa myös akustista rokkia ja bluesia soittavan Breezen solistina ja laulujen kirjoittajana. Myös Improvisaatioteatteri Neljäs Seinä paukuttaa voimissaan eteenpäin.
– Työn alla on myös tv-sarjan kuvauksia. Sarja tulee ulos ilmeisesti ensi syksynä, Lindholm kertoo. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti