Lounais-Häme

Lotta-patsas paljastetaan Karjalaisten kesäjuhlilla Hämeenlinnassa

Lahjoituksesta ei pitäisi koitua kustannuksia
Taiteilija Tiina Torkkelin teos Sota ja rakkaus kuvaa eläinlääkintälottaa. Kuva: Eero Kantola
Taiteilija Tiina Torkkelin teos Sota ja rakkaus kuvaa eläinlääkintälottaa. Kuva: Eero Kantola

Lotta-patsas otetaan kiitollisuudella vastaan ja paljastetaan ehkä Hämeenlinnassa Karjalaisten kesäjuhlien yhteydessä. Tämä on apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon esitys kaupunginhallitukselle.

Lotta-patsas Hämeenlinnaan -valtuuskunta on tarkentanut esitystään patsaasta. Hämeenlinnan kaupungille tarjotaan lahjoituksena hyvinkääläisen taiteilijan Tiina Torkkelin teosta Sota ja rakkaus. Se kuvaa eläinlääkintälottaa.

Patsasta suunniteltiin alun perin Forssaan.

Kustannuksista pääosan maksaa Lotta-Svärd -säätiö. Myös Lotta-patsas Hämeenlinnaan valtuuskunta osallistuu kustannuksiin. Veroineen patsas maksaa 38 500 euroa.

Lisäksi Taidekeskus Salmela on luvannut maksaa teoksen siirron Hämeenlinnaan, maanrakennustyöt ja perustuksen valun.

Karjalan liitto tukee patsashanketta. Lottateema otetaan huomioon kesäkuun puolivälissä Hämeenlinnassa viettävillä kesäpäivillä.

Isosuon esityksen mukaan kaupunkirakennelautakunta saa tehtäväkseen osoittaa sille paikan niin, että taiteilija Tiina Torkkeli ja taidemuseo osallistuvat suunnitteluun.

Vahvimmin sijoituspaikkoina ovat tähän mennessä olleet esillä Pikkutorin eteläinen puistokolmio ja Museo Militarian alue.

Ohjeena on, että teoksen pystytys tulee hoitaa niin, että sen paljastustilaisuus voidaan järjestää Karjalaisten kesäjuhlien yhteydessä kesäkuussa 2019.

Asiasta tehty valtuustoaloite katsotaan näin loppuun käsitellyksi. Aloitteen teki kaupunginvaltuutettu Antti Ahonen (kok.). Sen allekirjoitti hänen lisäkseen 30 valtuutettua. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic