Lounais-Häme Somero

Lotta Sariola haluaa vaikuttaa nuorten asioihin ja parantaa seiväshyppyennätystään

Nuorisovaltuuston tuleva puheenjohtaja toivoo aktiivista valtuustokautta ja paljon käsiteltäviä asioita nuvan kokouksiin.
Lotta Sariolan haaveena on päästä opiskelemaan lääketiedettä. Kuva: Tapio Tuomela
Lotta Sariolan haaveena on päästä opiskelemaan lääketiedettä. Kuva: Tapio Tuomela

Lotta Sariola äänestettiin Someron nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi. Nuvan jäsenenä Lotta on toiminut jo päättyvän kauden ajan.

– Olen lähtenyt tähän toimintaan siksi, että haluan vaikuttaa nuorten asioihin. Uskon, että nuorisovaltuustossa siihen pystyykin, ainoana nykyisestä nuvasta jatkava Lotta pohtii.

Äänestysprosentti vaalissa jäi hieman alle kahdenkymmenen prosentin. Äänioikeutettuja ovat 13–20-vuotiaat nuoret.

Alhaisen prosentin Lotta arvioi johtuvan siitä, ettei vaaleja ehditty kovin paljon mainostaa. Ehdokkaita vaaleissa oli yli kaksikymmentä, joista valittiin yhdeksän varsinaista ja kaksi varajäsentä.

– Luulisin, että sain eniten ääniä siksi, että olen päättyvältä kaudelta monelle äänestäjälle tuttu.

Nuorisovaltuuston edustaja voi nuvan toimintaohjeen mukaisesti osallistua kunnallisten toimielinten kokouksiin puhe- ja läsnäolo-oikeudella.

– Olen itse osallistunut sivistyslautakunnan kokouksiin ja kokenut, että aika hyvin siellä on minua kuunneltukin. Sivistyslautakuntaan halusin ja haluan edelleen siksi, että siellä puhutaan paljon koulutuksesta ja nuorten asioista, Lotta Sariola kertoo.

Tulevalla valtuustokaudella Lotta toivoisi, että nuvan omissa kokouksissa tulisi aiempaa enemmän asioita käsittelyyn. Pinnalla on edelleen skeittirampin saaminen Somerolle.

– Harrastusmahdollisuuksia täällä on paljon, mutta monia harmittaa se, että nuorisotila on viikonloppuisin suljettuna.

Lotta harrastaa partiotoimintaa ja seiväshyppyä. Partioharrastus juontaa siitä, että Lotan isä on ollut pitkään toiminnassa mukana. Seiväshyppyä Lotta treenaa talvikaudella sisätiloissa Turussa, mutta koronan takia harrastus on ollut katkolla.

Nuoren naisen seiväsennätys on 310 senttiä ja seuraava tavoite 20 senttiä korkeammalla.

Lukion ensimmäisellä luokalla opiskeleva Lotta Sariola täyttää ensi kuussa 16 vuotta.

– Koulussa on nyt vähän stressaavaa, kun siellä on erilaisia koronaan liittyviä rajoituksia kuten vahva maskisuositus ja turvavälien pitäminen, Lotta kertoo.

Lotan haaveena on päästä lukion jälkeen opiskelemaan lääketiedettä, sillä hän haluaa auttaa ihmisiä.

Someron kaupungin nuorisotyöntekijä, nuorisovaltuuston vastuuohjaaja Reima Luoma katsoo, että paikkakunnan nuoret olivat tällä kerralla yllättävänkin kiinnostuneita nuvan vaaleista.

– Aina ei vaaleja ole edes pidetty, koska ehdokkaita on ollut vain nuvan paikkaluvun verran. Poikia oli ehdokkaina nyt lähes puolet, Luoma kertoo.

Nuva jakaa keskenään lautakuntapaikat seuraavassa kokouksessaan.

Luoma toteaa saaneensa lautakuntien varsinaisilta jäseniltä paljon positiivista palautetta nuvalaisista, jotka ovat olleet kiinnostuneita asioista ja pitäneet hyviä puheenvuoroja kokouksissa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic