Lounais-Häme Forssa

Lotta Torvinen -kirjasarjan kolmas osa julkaistaan tänään: Forssalaiskirjailija Elisa Nieminen lupaa neljättä kirjaa ensi vuodelle

Lotta Torvinen -kirjasarjan kolmas osa julkaistaan tänään lauantaina. – Myös neljäs kirja on lähes valmis, mutta sitä on odotettava vielä vuosi, forssalaiskirjailija Elisa Nieminen kertoo.
Elisa Nieminen on tullut tutuksi myös Forssan teatterissa. Nieminen toivoo, että myös hänen luomansa satuhahmo Lotta Torvinen pääsee vielä jonakin päivänä teatterin lavalle. Kuva: Lassi Puhtimäki
Elisa Nieminen on tullut tutuksi myös Forssan teatterissa. Nieminen toivoo, että myös hänen luomansa satuhahmo Lotta Torvinen pääsee vielä jonakin päivänä teatterin lavalle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lotta Torvisen elämässä sattuu ja tapahtuu. Ensimmäinen seikkailukirja julkaistiin vuonna 2017 ja nyt on vuorossa kirjasarjan kolmas osa.

Tällä kertaa Lotta perheineen matkustaa Lappiin ja kuten Lotta Torvinen -kirjasarjaan kuuluu, luvassa on jännitystä ja hauskoja tilanteita. Kirjan nimi Lotta Torvinen porovarkaiden jäljillä paljastaa palasen seikkailusta.

– Lotan äiti haluaa hetkeksi eroon papasta ja tämän uudesta puolisosta Hillevi Habasta. Perhe suuntaa Lappiin, missä sattuu ja tapahtuu. Iglukylän pariskunta käyttäytyy oudosti ja poroja katoilee, joten Lotta on taas rosvojahdissa, forssalaiskirjailija Elisa Nieminen tiivistää kirjansa juonen.

Elisa Nieminen viimeisteli lauantaina julkaistavan kirjan viime syksynä Hämeen Kulttuurirahastolta saamansa apurahan turvin. Muutaman kuukauden virkavapaalla valmistui myös sarjan neljäs osa, joka julkaistaan vuoden kuluttua huhtikuussa. Reissuteema jatkuu, sillä Lotta pääsee tuolloin kummitusjahtiin Hämeen maisemiin.

Nieminen arvioi, että kirja per vuosi olisi hyvä tahti myös tulevaisuudessa.

– Se olisi realistista työssäkäyvälle pienten lasten äidille, Nieminen toteaa.

Lotta Torvinen porovarkaiden jäljillä ilmestyy tänään lauantaina.

Jokaisen neljän kirjan kirjoittaminen on ollut erilainen projekti.

– Ykkösosaa olin hahmotellut pitkään, mutta itse kirja syntyi nopeasti kesälomalla. Toista kirjoittelin pikkuhiljaa ja kolmas tuli kuin itsekseen. Kirjoittamisen välillä on saattanut mennä joskus pitkiäkin aikoja, ja olen miettinyt, löydänkö vielä Lotan äänen sisältäni. Mutta kyllä se on aina löytynyt, Nieminen kuvailee.

Nieminen on ammatiltaan lastenhoitaja, joten lasten maailma tulee tutuksi niin töissä kuin kotona. Lastenhoitajan ammatti oli aikoinaan luonteva valinta, samoin kirjoittaminen: Nieminen päätti 13-vuotiaana kirjoittavansa vielä joskus kirjan.

– Kun sain omia lapsia, tajusin, että jos haluan toteuttaa haaveen, se on tehtävä nyt. Ensin tuli ajatus perheestä, joka matkustaa asuntoautolla. Henkilöt putkahtivat kirjoitusvaiheessa. Kirjan kertojaminä on Lotta, mutta yhtä lailla pääroolissa on Lotan kaksoisveli Leevi.

Kirjasarjan ensimmäiset osat ovat saaneet hyvän vastaanoton.

– Olen äärettömän iloinen, että kirjat ovat päässeet esimerkiksi monien koulujen lukudiplomilistoille, Nieminen toteaa.

Noin 170 sivun lastenromaaneja suositellaan 6–10-vuotiaille, mutta seikkailun tenho viehättää myös varttuneempia lapsia sekä lasten vanhempia.

Nieminen harrastaa teatteria ja toivoo, että myös Lotta Torvinen pääsisi näyttämölle. Nieminen vihjaa, että kiinnostusta on ollut.

– Mutta sitä en voi paljastaa, mistä teatterista. Enkä viittaa nyt Forssan teatteriin, Nieminen hymyilee paikallisteatterin lavalta. FL

Lotta Torvinen porovarkaiden jäljillä -kirjan julkaisemistilaisuus Suomalainen Kirjakauppa Forssassa lauantaina 27.4. klo 12.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic