Lounais-Häme

Lounais-Hämeen joulu 2018: kattava lukupaketti

Kuvaaja: tuntematon

Lounais-Hämeen joulu 2018 tarjoaa jälleen edeltäjiensä linjaa noudattaen sekä runsaan että monipuolisen lukupaketin. Sivumäärä nousee uudessa lehdessä yli sadan ja luettavasta on huolehtinut kolmisenkymmentä kirjoittajaa.

Lehden pitkäaikainen päätoimittaja Ilppo Aaltonen johdattelee jo vakiintuneeseen tapaansa Lounais-Hämeen joulu -lehden pariin kertaamalla alkusivuilla taakse jäämässä olevan vuoden seudullista tapahtumakirjoa.

Monipuolinen ja laadukas kuva-aineisto antaa kattavasti läpikäydylle kertauspaketille niin ikään havainnollistavuudessaan olennaisen ulottuvuutensa.

 

Lounais-Hämeen Kotiseutu– ja Museoyhdistyksen kustantaman julkaisun sisältöä avaavaksi esimerkiksi käy vaikkapa Seppo Jokisen henkilökohtaisiin nuoren miehen kokemuksiin perustuva muistelmakirjoitus Forssan linja-autoaseman matkahuollon elämästä kuuden vuosikymmenen takaa.

Nykyaikaamme kytkeytyvää elämänmenoa kunnan virassa toimivan näkökulmasta valaisee antoisalla tavalla Pekka Honkanen muistellessaan viime vuonna eläkkeelle jääneenä 30-vuotista uraansa Jokioisten kunnan rakennustarkastajana. Stiina-Liisa Pirkkamaa avaa jutun kirjoittajaa myös lämpimästi rakennusmestarin viran ulkopuolista henkilökuvaa Pekka Honkasesta.

 

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkönä ja valtion budjettipäällikkönä kansakuntamme ohjailuun osallistunut Erkki Virtanen muistelee vaiheitaan Maailmalle ja takaisin-kirjoituksessaan.

Paljon on Humppilan kansakouluaikojen ja nykyisten Tammelan erämaassa kuluvien eläkepäivien välille mahtunut. Vanhoille tutuille sokerijuurikkaanharvennuspellolta lähtien kuuluu Erkki Virtasen muisteluissa paikkansa muun muassa nykyisestä presidentistämme samoin kuin USA:n presidentinaitiosta kertyneiden muistojen rinnalla.

Ybi Hannula on huolehtinut tunnistettavaan tapaansa jälleen Lounais-Hämeen joulu-julkaisun kansikuvasta ja sisäsivuillakin hänen kynänjälkeään pääsee ihailemaan.

Lounais-Hämeen joulu 2018 -lehden voi hankkia myyntipaikoista, joita löytyy Forssasta, Humppilasta, Jokioisilta, Somerolta, Tammelasta, Urjalasta ja Ypäjältä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic