Lounais-Häme Lounais-Häme

Matonpesupaikoista viimeisetkin aukeavat ensi viikolla – Ei erityisiä rajoituksia, mutta määräykset tulisi pitää mielessä

Lounais-Hämeen matonpesupaikat aukeavat totuttuun tapaan touko-kesäkuun vaihteessa.
Lounais-Hämeen matonpesupaikat aukeavat perinteisesti touko-kesäkuun vaihteessa. Marja-Leena Salama pesi mattoja Tammelassa vuonna 2018. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lounais-Hämeen matonpesupaikat aukeavat perinteisesti touko-kesäkuun vaihteessa. Marja-Leena Salama pesi mattoja Tammelassa vuonna 2018. Kuva: Lassi Puhtimäki

Osa Lounais-Hämeen kuntien matonpesupaikoista on jo avoinna, ja loputkin avataan ensi viikolla.

Urjalassa Laukeelan ja Nuutajärven matonpesupaikat ovat auki perjantaista 29. toukokuuta lähtien. Kunnan yhdyskuntatekniikan rakennusmestari Osmo Hongisto kertoo, että viranomaismääräyksiä tarkempia rajoituksia matonpesupaikoilla ei ole.

– Siellä on kyltit muistuttamassa ihmisiä määräysten noudattamisesta. Suuremmilla matonpesupaikoilla joka toinen allas on voitu sulkea, mutta meillä paikat ovat niin pieniä, että tämä ei valitettavasti ole mahdollista, Hongisto kertoo.

Forssan Linikkalanlammin matonpesupaikka on jo auki. Myös Ypäjällä mattoja pääsee jo pesemään Perttulantien matonpesupaikalla.

Humppilan Koivistonlammin matonpesupaikka on perinteisesti avattu touko-kesäkuun vaihteessa, ja näin on myös tänä vuonna.

Tammelan matonpesupaikka avataan maanantaina 1. kesäkuuta, kun taas Jokioisilla mattoja pääsee pesemään tiistaista 2. kesäkuuta alkaen.

– Matonpesupaikalle on vaihdettu uusi vesipumppu, ja nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, kunnaninsinööri Kari Tasala kertoo.

Somerolla keskustan ja Somerniemen matonpesupaikat aukeavat keskiviikkona 3. kesäkuuta.

Kuntien matonpesupaikoilla ei ole sen kummempia koronapandemian aiheuttamia rajoituksia, mutta matonpesijöitä kehotetaan noudattamaan tarvittavia turvaetäisyyksiä aivan niin kuin missä tahansa muuallakin.

Sairaana matonpesupaikalle ei ole asiaa.

Matonpesupaikoille on laitettu muistutuksia viranomaismääräyksistä, kuten tarvittavista etäisyyksistä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic