Lounais-Häme

Lounais-Hämeen oppailla juhlavuosi

Guide-tunnus rinnassa esiintyvät, Suomen opasliiton hyväksymät oppaat ovat palvelleet Forssan seudun matkailijoita tasan 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Lounais-Hämeen Oppaat ry tarjoaa yleisölle ilmaisia opastuksia. Opastukset alkavat perjantaina 27. toukokuuta Forssan torin Kukkamarkkinoilla.

Matkailuoppaan peruskurssin suorittaneiden oppaiden järjestämiä ilmaisia kierroksia on myös Tori soimaan -tapahtumissa 18. kesäkuuta ja 20. elokuuta. Lisäksi oppaat esittelevät Kutomoa Forssassa ensimmäistä kertaa järjestettävillä Heinämessuilla 2.–3. heinäkuuta. Juhlavuoden tarjontaan kuuluvat myös kävelykierrokset Lounais-Hämeen seurakuntien hautausmailla alkaen kello 18; Jokioisilla 7., Tammelassa 14. ja Forssassa 28. heinäkuuta sekä Humppilassa 5. ja Ypäjällä 19. elokuuta.

Elokuun 18. on vuorossa päivän mittainen kulttuuriretki, jossa halukkaat pääsevät tutustumaan alueen kartanoihin. Retkeen kuuluu maksullinen lounas, muuten retki on ilmainen. Retkelle ilmoittaudutaan Forssan seudun matkailuneuvonnan tai oppaiden puheenjohtajan, Arja Suran, kautta.

Opastoimintaa esitellään myös tutustumiskohteista kertovassa näyttelyssä, joka kiertää kuntien kirjastoissa. Toukokuussa se on esillä Humppilassa ja saapuu kesäkuussa Forssaan sekä heinäkuussa Jokioisille. Näyttelyyn liittyy yleisölle suunnattu tunnistuskilpailu.

Matkailuoppaan peruskursseja on järjestetty Lounais-Hämeessä viidesti ja niiltä valmistuneita matkailuoppaita seudulla on tällä hetkellä kaksitoista. Viimeksi opaskurssi järjestettiin yhdessä Wahren-opiston kanssa lukuvuonna 2012–13.

Uusimmat

Fingerpori

comic