Lounais-Häme

Lounais-Hämeen Pirtti hakee uutta vuokralaista – rakennus auki normaalisti tämänkin kesän

Lounais-Hämeen Pirtin Säätiö on järjestänyt avoimen haun uuden vuokralaisen saamiseksi kotiseututalo Pirtille. Säätiön puheenjohtajan Harri Kauniston mukaan hakijoilta toivotaan ruoanlaitto-osaamista ja palvelu-, markkinointi- sekä matkailuhenkisyyttä.

Näkemystä paikan toiminnan kehittämisessä arvostetaan.

Mahdollisuuksien rajoissa toiminnan suunnittelussa voisi hyödyntää laajemmin koko Saaren kansanpuiston aluetta.

-Koko kansanpuiston alue on jäänyt unholaan, sillä täällä ei ole pidetty tapahtumia kovin usein viime vuosina, Kaunisto sanoo.

Esimerkiksi paljon yleisöä useina kesinä keränneistä juhannusjuhlista jouduttiin luopumaan hiipuneen suosion vuoksi.

Pirtin toiminnan pyörittäminen painottuu vahvasti kesäsesonkiin. Siksi hakijoiden omaa verkostoituneisuutta arvostetaan esimerkiksi työvoimarekrytoinnin helpottamiseksi.

Kaunisto korostaa, että Pirttiä ei olla sulkemassa, ja rakennus on avoinna tämänkin kesän. Nykyisin tilassa liiketoimintaa harjoittavan, Maarit Örnin ja Kim Palhusin omistama Juhlien Lumous -pitopalvelun toiminta jatkuu uuden vuokralaisen löytymiseen asti.

Vuokralaisen valinnasta tehdään päätös Säätiön kokouksessa heinäkuun puolivälissä. Elokuussa kutsutaan koolle kansanpuiston omistavien Lounais-Hämeen kuntien edustajat pohtimaan paikan toiminnan kehittämistä.

Tällä hetkellä Tammelan ja Jokioisten kunnat ovat avustaneet Pirtin pyörittämistä. Kauniston mukaan kaikki on käytetty normaaleihin ylläpitokuluihin.

– Aika lailla kaikki, mitä tulee, käytetään suoraan Pirtin hyväksi. Kukaan ei pääse niin sanotusti vetämään välistä, Kaunisto toteaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic