Lounais-Häme Lounais-Häme

Lounais-Hämeeseen yli 20 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoimintaan – Kesällä päiväleirejä ja syksyllä kerhoja

Avi myönsi avustuksia Tammelaan, Humppilaan, Urjalaan, Jokiosille ja Ypäjälle.
Letkun pirtillä kokoontuvassa Tammelan 4H-yhdistyksen Toivekerhossa lapset ovat saaneet toivoa, mitä kerhossa tehdään. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Letkun pirtillä kokoontuvassa Tammelan 4H-yhdistyksen Toivekerhossa lapset ovat saaneet toivoa, mitä kerhossa tehdään. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Aluehallintovirastot (Avi) ovat julkistaneet avustukset lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan tukemiseksi.

Lounais-Hämeessä suurimmat tukipotit menevät Tammelaan, jossa kunta saa 6 000 euroa kesän päiväleiritoiminnan ja syksyn kerhojen järjestämiseen.

Tammelan 4H-yhdistykselle myönnettiin 5 000 euroa harrastekerhoihin, jotka kokoontuvat kerran viikossa kouluilla ja kylätaloilla.

Puuhaleiri ja kokkikerhoja

Urjalan 4H-yhdistys saa 4 250 euroa kesälomalla pidettävään päiväleiriin ja kerhotoimintaan. Viikoittaisia 6–12-vuotiaille järjestettäviä kerhoja ovat muun muassa kokkikerho, akrobatiakerho ja tanssikerho.

Humppilan 4H-yhdistykselle myönnettiin 4 000 euroa kuvataidekerhoihin, muuhun kerhotoimintaan sekä kesäleireihin.

Humppilan kunta saa puolestaan 2 000 euroa 7–10-vuotiaiden puuhaleirin järjestämiseen. Kauppilan perinnetilalla on tarkoitus pelailla, leikkiä, retkeillä, taiteilla, liikkua ja harrastaa kädentaitoja.

Jokioisten–Ypäjän 4H-yhdistyksen suunnitelmana on järjestää saamallaan 1 500 euron avustuksella kerhoja yhdistyksen toimialueella. Kerhot on tarkoitettu 7–12-vuotiaille, ja ne voivat liittyä esimerkiksi kotitalouteen tai kädentaitoihin.

Avustusta yli 600 toimijalle

Aluehallintovirastot myönsivät valtionavustusta lasten ja nuorten harrastustoimintaan yhteensä 3 020 000 euroa 633 toimijalle.

Avustuksella tuetaan monipuolista, laadukasta ja säännöllistä harrastustoimintaa sekä lasten ja nuorten loma-aikoihin sijoittuvaa päiväleiritoimintaa.

Avustuksia jaettaessa otettiin huomioon myös tuen alueellinen jakautuminen, kielellinen ja kulttuurinen tasa-arvo sekä opetus- ja kulttuuriministeriön asettamat painopisteet ja laadulliset kriteerit toiminnalle. Tukea myönnettiin kunnille, rekisteröidyille yhdistyksille sekä muille yhteisöille.

Tuettuun toimintaan osallistuu noin 96 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic