Lounais-Häme

Lounais-Hämeessä paljon puuhaa tarjolla: talvilomalla ei tarvitse todellakaan tylsistyä

Lounais-Hämeessä ei tarvitse koululaisten talvilomalla vedellä lonkkaa, jos se ei innosta. Urjalassa loman alkuun päästiin jo lauantaina Huhdin Lammiharjulla, jossa koko perheen talvitapahtumassa oli tarjolla kaikki olennainen aina partiolaisten letuista nappulahiihtoihin.

Neljäsluokkalainen Miina Paija otti vauhtia talvilomaviikkoon perheensä kanssa.

-Aion ainakin hiihtää ja katsoa sitä lisää telkkarista. Iivon kultamitalihiihto olympialaisissa oli hieno, ja sunnuntaina herään katsomaan naisten 30 kilometrin hiihdon, hän kertoo lomasuunnitelmistaan.

Miinan perhe aikoo viettää loman kotiseudulla ulkoillen,

-Voi olla, että käydään laskettelemassa Sappeessa.

Miina aikoo osallistua myös tiistaina nuorten odotettuun temppuilupäivään kello 10–15 liikuntahallilla.

Sunnuntaina Huhdissa järjestetään perinteinen laturetki kello 9–14. Retkiladulle pääsee Lammiharjulta ja Aseman koululta.

 

Maanantaina voidaan valvoa läpi yön ainakin Humppilassa ja Forssassa. Paavolan nuorisotilassa kokoonnutaan tietokoneiden kanssa seudun suurlaneihin ja Humppilassa nuoret voivat olla yötä nuokkarilla. Jokioisilla alakouluikäiset kokoontuvat taikurikurssille nuokkarille.

Tiistaina voi esimerkiksi ottaa suunnan Forssan jäähallille kello 13–15 koko perheen jäädiskoon. Jokioisilla on suunniteltu ulkojäälle ohjelmaa tiistaiksi.

Talvilomaviikolla pääsee hallijäälle Forssassa keskiviikkona (klo 13–15), perjantaina (klo 13–15) ja sunnuntaina (klo 13–15). Urjalassa jäähalliin pääsee luistelemaan maanantaina (klo 15–17.15), keskiviikkona (klo 17–19) ja perjantaina (klo 15–17.15).

 

Keskiviikkona on illaksi luvassa kello 17–19 Vieremän perinteinen talvirieha, jossa muun muassa paistellaan makkaraa ja ajellaan moottorikelkalla.

Torstaina Humppilan työväentalolla ja sen laavulla on luvassa talvitohinat kello 10–15. Siellä kisaillaan mäenlaskussa, paistetaan makkaraa, juodaan kuumaa ja hevostellaan. Menoa on torstaina myös Jokioisten Miinan pulkkamäessä, jossa on luvassa lastenlauluja ja kuumaa mehua kello 12–15.

Keskiviikkona seutukunnalta tehdään maksullinen retki Superparkiin ja Fazerin tehtaalle. Forssassa on tarjolla 7–12-vuotiaiden kulinaristien kokoontuminen Kuutamolle pikkusyötävien ääreen kello 12–15.

Keskiviikkona alkaa Forssassa myös kolmen päivän hiihtokoulu. Kari Lehtisaari ohjaa keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 11–13 Vieremän hiihtostadionilla sekä perinteisen että luisteluhiihdon saloihin.

 

Vesidiscon aika on perjantaina Forssan Vesihelmessä kello 18–20. Portit vesien sykkeeseen aukeavat kello 17.30.

Jos temppurata kiinnostaa, Vesihelmessä kannattaa poiketa myös alkuviikosta. Siellä palvelee aina keskiviikkoiltaan asti Wibit-rata, joka on ilmatäytteinen temppujen esterata.

Kuntien nuorisotilat palvelevat lomaviikollakin. Puuhaa etsivien kannattaa seurata kuntien nettisivuja ja Facebook-päivityksiä. Samoilta sivuilta löytyy tietoa myös ulkojäiden kunnosta ja ylläpidetyistä laduista.

 

Ypäjällä ja Somerolla koululaiset palaavat maanantaina lomanjälkeiseen normaalielämään ja koulun penkille. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti