Lounais-Häme

Lounaismaan OP:n alkuvuosi sujui mallikkaasti

Lounaismaan Osuuspankin ensimmäinen vuosipuolisko on sujunut pankin tavoitteiden mukaisesti. Parantuneet työllisyysnäkymät eivät kuitenkaan näy alkuvuoden tuloksessa. Asuntokauppoja tehtiin jopa neljännes vähemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

– Vahvistunut työmarkkina ja Varsinais-Suomen hyvä taloudellinen veto tulee jossakin vaiheessa näkymään positiivisesti myös meidän toimialueellamme. Nyt onkin hyvä aika vaihtaa asuntoa, korot ovat alhaalla ja asuntojen hinnatkin ovat maltillisia, kannustaa toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen.

Uusia luottoja nostettiin alkuvuonna 128 miljoonaa euroa ja luottokanta kesäkuun lopussa oli OP-Asuntoluottopankin luotot mukaan lukien 1,3 miljardia euroa. Korkosuojausten määrä kasvoi lähes viisinkertaiseksi verrattuna vastaavaan aikaan vuotta aiemmin.

– Vaikka lyhyet viitekorot ovat edelleen miinuksella, ovat pitkät korot jo nousseet ja niiden perusteella määräytyy korkosuojausten hinta. Nyt on oikea hetki suojata uudet ja vanhat luotot tulevalta korkojen nousulta, sanoo Hulkkonen.

Pankin talletukset vähenivät 0,4 prosenttia vuoden alusta. Rahasto- ja vakuutussäästöt kasvoivat 3,2 prosenttia ja asiakasvarat yhteensä 0,7 prosenttia ollen kesäkuun lopussa tuotto-osuudet mukaan lukien yli 1,6 miljardia euroa.

– Matala korkotaso on saanut asiakkaat etsimään tuottoa hieman riskillisemmistä sijoituskohteista, toteaa Hulkkonen.

Pankin liikevoitto oli 12,1 miljoonaa euroa alkuvuonna, kun se viime vuonna vastaavana ajankohtana oli 10,5 miljoonaa euroa. Pankin perusliiketoiminnan tulos oli edellisvuoden tasoa. Korkokate supistui 0,1 prosenttia ja palkkiotuotot 1,5 prosenttia.

– Negatiiviset korot nakertavat pankkien korkokatetta, onneksi asiakkaat hyötyvät tilanteesta, toteaa Hulkkonen.

Pankin vakavaraisuus oli kesäkuun lopussa erittäin vahva 46,11 prosenttia ja omat varat 245 miljoonaa euroa.

Lounaismaan Osuuspankki sai uusia omistaja-asiakkaita 1 200 ja pankilla on nyt lähes 46 000 omistaja-asiakasta. Bonuksia heille maksettiin alkuvuonna kaksi miljoonaa euroa ja tuotto-osuuksien korkoa keväällä kolme miljoonaa euroa vuodelta 2016.

Asiakkaiden asiointi muuttuu tällä hetkellä kovaa vauhtia. Verkkoneuvottelujen määrä on kasvanut merkittävästi alkuvuoden aikana. Henkilöasiakkaiden kirjautumiset mobiilipalveluun kasvoivat alkuvuonna lähes viidenneksen.

OP:n lahja satavuotiaalle Suomelle on 100 vuotta vapaaehtoistyötä. OP:n kaikkien työntekijöiden on mahdollista tänä vuonna tehdä päivä vapaaehtoistyötä työajallaan. OP on avannut vapaaehtoistyön välityssivuston www.hiiop100.fi, jonka avulla myös asiakkaat voivat löytää sopivan tavan tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan. Tavoitteena on, että OP Lounaismaan toimialueella aktivoidaan ihmisiä tekemään paikallista vapaaehtoisuustyötä pankin oman henkilökunnan lisäksi. FL

Fingerpori

comic