Lounais-Häme

Lounea ei halua polkumyyntiä

Tietoliikenneyhteyksiä ja -palveluita tarjoavan Lounea oy:n hallitus pitää osakkeenomistajilleen ylimääräisen yhtiökokouksen marraskuun 30. päivä.

Yhtiön mukaan kokouksen tarkoitus on antaa osakkeenomistajille tietoa yhtiöstä, jotteivät he myisi osakkeitaan liian halvalla. Lisäksi yhtiö tarjoaa osakkailleen mahdollisuuden myydä osakkeitaan myös yhtiölle.

Lounean osakkeita ostetaan ylimmillään 610 eurolla. Yhtiöstä kerrotaan, että ulkopuolisten asiantuntijoiden tekemän arvolaskennan mukaan hinta on 1360 ja 1530 euron välillä.

Louneasta todetaan, että hinta ei sinänsä ole yhtiön määriteltävissä, koska markkinat määräävät hinnan.

Yhtiön omistajista yli 90 prosenttia on paikallisia.

Lounean hallitus haluaa turvata kaikkien osakkeenomistajien etua muun muassa järjestämällä suunnattu osakeanti paikallisen omistuspohjan vahvistamiseksi ja laajentamiseksi Sastamalassa, ja valtuuttaa hallitus omien osakkeiden ostoon.

-Omistajiksi halutaan kuntia, kaupunkeja ja paikallisia yrityksiä, joille on tärkeää, että Lounea pysyy itsenäisenä, paikallisena toimijana, joka kehittää infrastruktuuria paikallisten yritysten, yhteisöjen ja yksityisten tarpeisiin.

Omien osakkeiden ostovaltuutuksella hallitus haluaa varmistaa muun muassa, että osakkeen arvolla on mahdollisuus kehittyä suotuisasti vaihdannan takia, ja osakkeelle saadaan käypä hinta.

-Ammattisijoittajien viimeisin tarjous Lounean osakkeesta ylittää hallituksen ostorajan, joten nykyinen valtuutus on jäänyt riittämättömäksi.

Yhtiö voi käyttää ostamiaan osakkeita suunnatun osakeannin järjestämisessä paikallisen omistuspohjan laajentamiseksi tai yhtiö voi mitätöidä ostamansa osakkeet ja näin nostaa jäljelle jäävien osakkeiden arvoa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti