Lounais-Häme

Lounea joutuu käräjille

OTC-sijoitus on vienyt Lounean yhtiökokouksen tekemän lunastuspykälän Varsinais-Suomen käräjäoikeuden ratkottavaksi.

Alueellisen teleoperaattorin Lounean omistajiin kuuluva OTC-sijoitus perää pykälän mitätöintiä osakeyhtiölain nojalla, koska pykälä estää haastehakemuksen mukaan omistuksen kasvattamista, rajoittaa osakevaihtoa ja loukkaa osakkeenomistajien yhdenvertaisuutta.

Lounealla on aikaa antaa vastauksensa haastehakemuksesta käräjäoikeudelle tämän kuun loppuun mennessä.

Lunastuslauseke takaa osakkeelle kunnon arvon mahdollisessa valtaustilanteessa. Osakkeenomistaja tai ryhmittymä on sen mukaan velvollinen lunastamaan muiden osakkeenomistajien vaatimuksesta näiden osakkeet tietyin ehdoin, jos sen oma omistus ylittää 20, 30 tai 50 prosenttia. Lunastushinta muodostuu selvästi korkeammaksi kuin osakkeen tämänhetkinen markkinahinta.

Lauseke kumartaa pienomistajille ja pyllistää sijoittajille, jotka ovat viime vuosina urakoineet Lounean osakkeista ostotarjouksia.

Lauseketta ajoi voimakkaasti Lounean pienosakkaiden yhdistys, joka halunnut turvata yhtiön paikallisomistuksen. OTC-sijoitus epäilee myös osakeyhtiön johdon tekevän aluepolitiikkaa.

Yhtiökokous hyväksyi marraskuun lopulla selvällä määräenemmistöllä hallituksen esityksen lunastuslausekkeen ottamisesta yhtiöjärjestykseen. Vastassa oli sijoittajien esitys hallituksen esityksen hylkäämisestä.

Haastehakemuksesta kertoi ensimmäisenä Salon Seudun Sanomat. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic