Lounais-Häme

Lounea ostaa Canoraman – Konserniin siirtyy yli 120 uutta työntekijää

Lounea on Suomen viidenneksi suurin teleoperaattori. Yritys tarjoaa kotitalouksille ja yrityksille viestintä-, internet-, mobiili- ja TV-palveluja sekä liiketoiminnan tehostamiseen liittyviä palveluja ja ohjelmistoja. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lounea on Suomen viidenneksi suurin teleoperaattori. Lounea tarjoaa kotitalouksille ja yrityksille viestintä-, internet-, mobiili- ja TV-palveluja sekä liiketoiminnan tehostamiseen liittyviä palveluja ja ohjelmistoja. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lounea ostaa ICT-ratkaisuja tarjoavan Canorama Oy:n. Myyjä on pääomasijoittaja Folmer Equity Found I Ky.

– Lounean tavoitteena on kasvaa ICT-ratkaisuissa ja Canorama Oy:n ostaminen on merkittävä askel tällä kasvupolulla. Canorama on arvostetty ICT- ja tulostusratkaisujen huippuosaaja, ja olen todella iloinen siitä, että saamme Canoraman yli 120 asiantuntijaa osaksi konserniamme, Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen sanoo yrityksen tiedotteessa.

Canoramalla on Suomessa 13 toimipistettä muun muassa Helsingissä, Riihimäellä, Tampereella ja Kuusamossa.

Yrityskaupan myötä molempien yritysten ICT-ratkaisuiden tuote- ja palvelutarjonta ja maantieteellinen kattavuus laajenee. Lisäksi Lounea antaa teleosaamistaan Canoraman asiakkaiden käyttöön.

Viitanen katsoo yrityskaupan edistävän kehitystyötä.

– IT- ja telecom-puolella sekä tulostusmarkkinoilla on paljonkin mahdollisuuksia niin Canoramalle kuin Lounealle. Meillä on tarkoitus perustaa yhteinen kasvuryhmä, jonka tavoitteena on valmistella yritystemme välistä yhteistyötä ja suunnitella yhteistä tulevaisuuttamme ja kasvua.

Canoraman toimitusjohtaja Martin Brandt näkee kaupassa mahdollisuuksia sekä Canoraman asiakkaille että henkilöstölle.

– ICT-ratkaisut ovat Lounealle ydinosaamista ja liiketoimintaa. Voimme yhdistää kokemuksemme ja osaamisemme ja tuoda uusia tuote- ja palveluratkaisuja Canoraman asiakkaille jatkossakin. Henkilöstöllemme tarjoutuu uusia mahdollisuuksia yhteistyön kautta isommassa kokonaisuudessa.

Lounealla on palveluksessaan noin 200 työntekijää. Vuoden 2019 liikevaihto oli 33,5 miljoonaa euroa.

Lue myös: Lounea rakentaa lähivuosina jopa kymmeniä mastoja 5G-yhteyksiä varten – Yksi masto Humppilan keskustaan (FL 29.5.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic