Lounais-Häme Lounais-Häme

Lounea porskuttaa hyvässä vauhdissa – Alkuvuonna otettiin käyttöön lähes 2 000 uutta kuituliittymää

Alkuvuoden vertailukelpoinen tulos edellisvuoden tahdissa.
Lounea maksoi tänä vuonna ennätyssuuret osingot, 6,2 miljoonaa euroa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lounea maksoi tänä vuonna ennätyssuuret osingot, 6,2 miljoonaa euroa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lounean alkuvuosi on ollut taloudellisesti edellisten vuosien kaltainen. Tammi-kesäkuun liikevaihto laski viime vuodesta reilusti, mutta se johtuu viime vuoden huhtikuussa tapahtuneesta Jimm’s PC Store oy:n myynnistä. Vertailukelpoinen liikevaihto pysyi viime vuoden tasalla reilussa 15,5 miljoonassa eurossa. Alkuvuoden vertailukelpoinen tulos oli 2,2 miljoonaa euroa.

Lounea konserni investoi alkuvuoden aikana 3,8 miljoonaa euroa pääosin valokuituverkkoon.

Lounean liittymämyynti on sujunut alkuvuoden lähes odotusten mukaisesti. Alkuvuonna otettiin käyttöön miltei 2 000 uutta kuituliittymää.

– Valokuituverkkomme käyttöaste paranee jatkuvasti ja tavoitteemme vuodenvaihteeseen mennessä on 54 prosentin käyttöaste. Aluelaajentumisemme jatkui hyvää vauhtia, kun pääsimme rakentamaan valokuituverkkoja Säkylään, toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kommentoi.

Lounea kokeilee Säkylässä ensimmäistä kertaa aurinkosähköllä toimivaa laitetilaa.

 

Lounea kehittää Varsinais-Suomessa älykaupunkia. Älykaupunki-projektia tehdään yhteistyössä Someron ja Salon kaupunkien, Huawein, Turun yliopiston, ammattikorkeakoulujen sekä paikallisten yritysten kanssa. Ensimmäiset demonstraatiot älykaupungista valmistuvat syksyn aikana.

Viitasen mukaan älykaupunki on vähintään kymmenen vuoden projekti, joka toteutuessaan vaikuttaa laajalti alueiden elinvoimaan ja kuntien tapaan toimia.

Lounea työllistää reilut 170 ihmistä. FL

 

Luitko tämän: Lounean valtaaminen halutaan tehdä entistä vaikeammaksi – Nyt käynnistymässä 12000 lähetyksen kirjekampanja

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic