Lounais-Häme

Lounea rakensi valokuituverkkoja ennätystahtia

Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kertoo valokuituihin perustuvan teleliiketoiminnan kehittyneen viime vuonna hyvin. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kertoo valokuituihin perustuvan teleliiketoiminnan kehittyneen viime vuonna hyvin. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Vuosi 2019 oli Lounealle positiivisen kehittymisen vuosi. Valokuituihin perustuva teleliiketoiminta kehittyi Lounean toimitusjohtajan Veli-Matti Viitasen mukaan hyvin.

– Otimme vuoden aikana käyttöön uusia valokuituliittymiä lähes 8 500 ja samalla valokuituvalmius laajeni alueellamme jo yli 71 000 talouteen. Verkon käyttöasteessa ylitimme vuodelle asetetut tavoitteemme saavuttaen lähes 56 prosentin tason, Viitanen kertoo.

Viitasen mukaan valokuituliiketoiminta laajeni myös uusille toiminta-alueille. Janakkalan, Pöytyän ja Säkylän kunnilta tuli tilaukset valokuituverkon toteuttamisesta alueelleen.

Viime vuoden suurimmaksi onnistumiseksi Viitanen arvioi asiakastyytyväisyyskyselyn hyvät tulokset.

– Vastuu ympäristöstä on osa strategiaamme kirjattua yhteiskuntavastuuohjelmaa. Selvitimme oman toimintamme ympäristövaikutuksia ja teimme monille osa-alueille muutoksia toimintamme muuttamiseksi ympäristöystävällisemmäksi. Vuoden 2019 aikana siirryimme käyttämään uusiutuvaa energiaa ja 100 prosenttia ostamastamme sähköstä on nyt tuulisähköä. Aloitimme myös toimipisteiden ja laiteasemien varustamisen aurinkoenergiaratkaisuilla.

Viitanen kertoo, että kumppaneiden kanssa yhteistyössä käynnistettyjä älykaupunkiprojekteja jatkettiin vuoden 2019 aikana. Eräs yhteistyökumppaneista on Someron kaupunki. Älykaupunkiprojekti jatkuu vuonna 2020.

– Konserni odottaa operatiivisen toiminnan kannattavuuden jatkuvan hyvällä tasolla vuonna 2020. Toimintatapoja tehostetaan ja yksinkertaistetaan entisestään, ja toimintaa muutetaan entistä asiakaslähtöisemmäksi. Kuituverkon liittymien myynnin onnistumisella on merkittävä vaikutus tulokseen. Uskomme kuituliittymien kaupan säilyvän hyvällä tasolla, Viitanen sanoo.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic