Lounais-Häme

Lounea saa ostaa omia osakkeitaan

Lounean yhtiökokous antoi yhtiölle luvan ostaa omia osakkeitaan.

Ostovaltuutus sai äänestyksessä taakseen 84 prosenttia yhtiökokouksen äänistä. Vastaesityksen teki forssalainen Eino Järvinen.

Ostoluvalla yhtiö voi torjua yrityksen valtausyrityksiä. Yritys voidaan vallata, kun osakkeita myydään sijoittajille, jotka taas voivat myydä niitä eteenpäin.

-Lounean osakkeita ole tehty keinoteltaviksi. Tämä päätös oli torjuntavoitto, mutta työ jatkuu edelleen. Yhtiön omistus ja päätösvalta on tarkoitus säilyttää paikallisilla. Omistajat saavat omistuksen kautta tuottoa pitkäjänteisesti. Myös palveluiden kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, toteaa Lounean Pienosakkaat ry:n puheenjohtaja Matti Rasila.

Yhdistys on Rasilan mukaan perustettu Forssan, Someron ja Salon alueelle suojelemaan yrityksen paikallisuutta.

-Uskon, että paikallisesti omistettuna myös alueelliset tietoliikenneyhteydet ja niihin liittyvät palvelut säilyvät parempina ja monipuolisina. Se on tärkeää seutukuntien elinkeinoelämälle ja asukkaille, hän lisää.

Yhtiö voi hankkia omia osakkeita voidaan yhdessä tai useammassa erässä yhteensä enintään 5 000 kappaletta. ja hankinta-ajankohdan markkinahintaan. Osakkeesta voidaan maksaa enintään 600 euroa kappaleelta. Yhtiökokous määritteli myös, että omia osakkeita voidaan valtuutuksen nojalla hankkia vain vapaalla omalla pääomalla. Valtuutus on voimassa 18 kuukautta.

Yhtiökokous päätti myös osingonjaosta. Osinkoa ja pääoman palautusta on tulossa 25 euroa per osake. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic