Lounais-Häme

Lounean liikevaihto kasvu-uralla – Canorama ostettiin osaksi konsernia

Länsilinkki oy:n mukaantulo osaksi Lounea-konsernia vuoden alusta nosti liikevaihtoa.
Lounean investoinnit kohdistuivat pääosin valokuituverkon laajenemiseen ja verkon kapasiteetin kasvattamiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lounean investoinnit kohdistuivat pääosin valokuituverkon laajenemiseen ja verkon kapasiteetin kasvattamiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lounea-konsernin liikevaihto kasvoi kesäkuun loppuun päättyvän osavuosikatsauksen mukaan vuoden takaisesta seitsemän prosenttia ollen 16,6 miljoonaa euroa. Länsilinkki oy:n mukaantulo osaksi Lounea-konsernia vuoden alusta nosti liikevaihtoa, lisäksi teleliiketoiminnan vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi kaksi prosenttia.

Konsernin liiketulos parani 30 prosenttia ollen 1,2 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli vastaavana aikana 900 000 euroa. Teleliiketoiminnan vertailukelpoinen liiketulos kasvoi kolme prosenttia viime vuodesta, konsernin muu parannus johtui Länsilinkin mukaantulosta.

Konsernin tulos ennen veroja oli kaudella 2,1 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin vastaavana aikana oli 2,2 miljoonaa euroa. Rahoituseriin on kirjattu rahoitusomaisuuteen liittyvää realisoitumatonta markkina-arvon alenemista miljoona euroa.

Konsernin investoinnit ilman yrityskauppaa olivat tammi-kesäkuussa 6,1 miljoonaa euroa, kun ne viime vuonna vastaavana aikana olivat 3,8 miljoonaa euroa. Investoinnit kohdistuivat pääosin valokuituverkon laajenemiseen ja verkon kapasiteetin kasvattamiseen.

– Lounealle luotiin vuoden 2020 alussa uusi strategia, joka perustui sekä valokuituverkkojen että ICT-ratkaisujen kasvuun. Strategiamme mukaisesti haluamme kasvaa sekä nykyisillä että uusilla paikkakunnilla ollen silti paikallinen toimija – mahdollisimman lähellä asiakasta erottuaksemme valtakunnallisista palveluntarjoajista. Canoraman ostaminen oli merkittävä askel tällä kasvupolulla, Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen toteaa.

ICT- ja tulostusratkaisujen yrityksenä toimivalla Canorama oy:lla on toimipisteitä 13 paikkakunnalla Suomessa, muun muassa Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Akaan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 19.5.2020 valita Lounean Akaan kaupungin valokuituyhteyksien toimittajaksi. Valokuituverkon rakentaminen on aloitettu kaupungin kohteiden osalta jo tämän vuoden aikana.

Uusimmat

Fingerpori

comic