Lounais-Häme

Loyd ja Howard hallitsevat pistetilastoja

Forssan Alulta ja Forssan Koripojilta löytyy riveistään sarjansa koritilaston ykkösnimet.

Naisten Korisliigassa pudotuspelipaikasta taistelevan Alun ykköstykki on laiturin ja sisäpelaajankin paikoilla viihtyvä Mia Loyd. FoKoPolla on puolestaan heittää parketille miesten A-divisioonan korikuninkuutta rautaisella otteella pitävä Juwan Howard jr.

-Mia Loyd on meille ehdottoman tärkeä pelaaja. Hän näyttää hyökkäystaidoillaan ja pelikovuudellaan esimerkkiä muulle joukkueelle, kertoo Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Koko ajan otteitaan parantanut Loyd on kerännyt 20 ottelussa 24,1 pisteen ja 13,3 levypallon ottelukeskiarvon. Pisteissä hän on sarjan selvä ykkönen ennen Espoo Basket Teamin Zykira Lewisia.

Levypalloissakin hän on tilastokakkonen EBT:n Kamilah Jacksonin jälkeen.

-Mia on monipuolinen pelaaja, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Hän on vielä nuori pelaaja, joka pystyy kehittämään itseään.

Rousku uskoo, että Loydin parhaat pelit ovat kaukana edessä päin.

-Mia tulee pienestä yliopistosta ja pelasi viime kaudella Islannissa. Hän on osoittanut taitavuutensa, kun on päässyt pelaamaan isommassa roolissa.

 

Juwan Howard jr hallitsee A-divarin pistetilastoa vielä selvemmin kuin Loyd Naisten Korisliigan.

Howard on koonnut 18 divaripelissä 28,3 pisteen ottelukeskiarvon. Pisteissä toisena olevan ToPon Milton Jennigs on koonnut ottelukohtaisesti 22,1 pistettä.

-Juwanilla oli hyvät tilastot ja tiesimme hänet hänet pelimieheksi. Geenit ovat kohdillaan, olihan hänen isänsä NBA-tähti. Meillä kävi tuuri, että saimme hänet tänne, FoKoPon päävalmentaja Jouni Grönroos sanoo.

Howardinkin vahvuudet löytyvät hyökkäyspäästä. Hän on taitava heittäjä, hyvä pallon kanssa ja pystyy punnertamaan isompiaan vastaan korin alla. Howard pelaa FoKoPossa korin lähellä, miehen ominaisin pelipaikka löytyy kuitenkin heittävän laiturin tontilta.

Howard voisi pelata hyvin myös pykälää ylempänä Korisliigassa, mutta rahakkaammille kentille päästäkseen pitää tehdä paljon töitä.

-Juwanilla on edellytykset pelata hyvällä eurooppalaisella tasolla, eikä NBA:kaan ole täysin mahdoton, mutta hänen on kehitettävä fysiikkaansa. Hän tarvitsee lisää voimaa ja liikettä, jotta pärjää myös puolustuspäässä, Grönroos sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti