Lounais-Häme Forssan seutu

Lukander ja Lindholm nousevat yhdessä estradille ilottelemaan – Luvassa on ilkikurista pohdintaa naisen elämästä

Elli Lukander ja Kirsi Lindholm lyövät ensi kertaa päänsä yhteen ja siitä syntyy viihdettä.
Elli Lukander ja Kirsi Lindholm suunnittelevat iloittelua Pienet sille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Elli Lukander ja Kirsi Lindholm suunnittelevat iloittelua Pienet sille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kirsi Lindholm ja Elli Lukander ovat pitkään keikkailleet, esiintyneet ja olleet mukana monenlaisessa tuotannossa Forssan seudulla. Yhteistä projektia heillä ei ole kuitenkaan koskaan ollut.

Asia korjaantuu pian.

– Minulla oli idea sellaisesta tiiviistä, noin puolen tunnin jutusta, joka käy ohjelmaksi niin firman juhliin, pikkujouluihin tai vaikka polttareihin. Vuosien varrella olen huomannut, että sellaiselle olisi kysyntää. Kun mietin kaveria siihen, yhtäkkiä hoksasin Ellin.

Kun Lukander sai kuulla mitä Lindholmilla oli mielessään, myöntävä vastaus oli helppo antaa. Pienet sille -ilottelu oli löytänyt tekijänsä.

– On itse asiassa ihan kummallista, että emme ole aiemmin tehneet esityksiä yhdessä, kaksikko päivittelee.

Huumori edellä vakaviinkin asioihin

Pienet sille pureutuu parisuhteisiin, ystävyyteen, elämään ja muihin tärkeisiin asioihin lempeästi pureskellen ja joskus napakastikin osoitellen. Elämää tarkastellaan huumori edellä, ja katsoja saa jättää aivonsa narikkaan.

– Syvällisiin naistenkeskisiin pohdintoihin ei upota, vaikka isoja asioita saatetaankin käsitellä. Esitys on viihdyttävä, ja miehetkin oppivat sen kautta jotain naisista, Lindholm ja Lukander heittävät.

– Innoittajina ovat olleet sellaiset ohjelmat kuin Kumman kaa ja Todella upeeta, mutta omaa juttua tämä on, Lukander lisää.

Tarinan lähtökohtana on Lindholmin esittämä hahmo, jolle käy kurjasti.

– Hahmolle tehdään Tinderissä sovituilla treffeillä oharit, ja hän alkaa purkaa tilannetta ystävänsä kanssa.

Onko aiheet ammennettu omasta elämästä?

– Ei voi täysin kieltää muttei myöntääkään. Ystävien elämiinkin saattaa olla yhteneväisyyksiä – ihan vahingossa, naiset piruilevat.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

On itse asiassa ihan kummallista, että emme ole aiemmin tehneet esityksiä yhdessä, Elli Lukander ja Kirsi Lindholm toteavat. Ensimmäinen yhteinen juttu valmistuu syksyksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
On itse asiassa ihan kummallista, että emme ole aiemmin tehneet esityksiä yhdessä, Elli Lukander ja Kirsi Lindholm toteavat. Ensimmäinen yhteinen juttu valmistuu syksyksi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Musiikkia Sannista Kikkaan

Puolituntinen on käsikirjoitettu ja tarinallinen ja sitä tukevat musiikkipalaset biisilistan laajalla skaalalla aina Sannista Kikkaan asti.

– Kokonaisia kappaleita ei jutussa kuulla kuin yksi, mutta valikoidut katkelmat kuljettavat tarinaa kyllä eteenpäin.

Kun kaksikko aloitteli yhteistyötään, kumpikin tuumi tahollaan työnjakoa:

– Lindholm hoitaisi käsikirjoituksen, Lukander musiikit, he arvelivat.

Toisin kävi.

– Kun aloimme tehdä käsikirjoitusta, ideoita tuli siihen tahtiin ja molemmilta, että emme ehtineet kunnolla ylös kirjoittaa. Musiikkikin napsahteli kohdalleen.

Parhaillaan Pienet sille -duo harjoittelee ja hioo esitystään, ja ensi-illan aika koittaa syyskuussa.

– Olemme miettineet, josko meidän pitäisi pitää varsinainen avoin ensi-ilta, mutta tämäntyylinen juttu ei taida sopia ihan teatterimiljööseen. Lounais-Hämeen pirtille on tulossa useampikin tapahtuma, jossa esiinnymme. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic