Lounais-Häme

Luke: Linjastoravintolat tuottavat eniten ruokahävikkiä

Ruokahävikkiä syntyy erityisesti linjastoravintoloissa, joissa ruuan menekkiä on vaikea arvioida. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Yli 60 miljoonaa kiloa ruokaa päätyy hävikkinä roskiin ravitsemispalveluissa vuosittain, selviää Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreesta tutkimuksesta. Suurin hävikin aiheuttaja on tarjoiluhävikki eli linjastossa tarjoiltu ruoka. Tarjoiluhävikkiä syntyy erityisesti niissä linjastoravintoloissa, joissa on tarjolla useita ruokalajeja päivittäin. Noin kymmenesosa linjastoravintoloiden valmistamasta ruoasta päätyy hävikiksi. Luken mukaan ravintoloiden henkilökunnalla on usein vaikeuksia arvioida tarvittavan ruoan määrää. Ylimääräistä ruokaa…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic