Lounais-Häme

Luke pitää kiinni Jokioisista

Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Mari Walls kiistää epäilyt Jokioisten yksikön hitaasta alasajosta. Luken tulevaisuus Jokioisilla näyttää hänestä oikein hyvältä.

-Jokioinen on meidän toiseksi suurin paikka ja sen status on yksi neljästä päätoimipaikasta.

Jokioisilla Luken henkilöstön päävahvuus on liki 330, kun Luonnonvarakeskuksella on 1300 työntekijää. Luonnonvarakeskuksella on tämän vuoden alusta päätoimipaikkojen ohella parikymmentä muuta toimipaikkaa.

-Kun olemme Lukea rakentaneet kolme vuotta, samalla mietimme meidän profiiliamme eri alueilla suhteessa muihin tutkimuslaitoksiin ja yliopistoihin. Jokioisista halutaan kehittää myös kansainvälisessä mittakaavassa merkittävä maa-, elintarviketaloustutkimuksen infrastruktuuripaikka, jossa on ykkösluokan mahdollisuudet myös kokeiluun ja testaukseen yhteistyössä eri tutkimusorganisaatioiden ja yritysrajapinnan kanssa, Walls sanoo.

Luonnonvarakeskuksessa on lähtenyt Wallsin mukaan käyntiin suunnitelma Jokioinen 2.0, jota on esitelty ministeriölle ja henkilöstölle.

Jokioinen 2.0 sisältää merkittäviä investointitarpeita, jotka liittyvät mm. Luken navettainfrastruktuurin ja puutarhatuotantoa ja peltoviljelyä tukevan tutkimuksen infran kehittämiseen.

-Meillä on käynnistynyt uusi kolmevuotinen strategiakausi 2018–2020. Tämän kauden aikana pääsemme varmasti merkittävästi eteenpäin siinä, että Jokioisten kansainvälinen profiili vahvistuu, Walls sanoo.

Luke on hakenut tilasäästöjä ja keskittänyt nyt Jokioisten toimintojaan eritoten juuri remontoituun Planta-rakennukseen ja Humppilantien varren Alimentum-rakennukseen.

Planta on kokonaan uudistettu erilaista työskentelyä tukevaksi monitilaympäristöksi.

Kartanorakennus on tyhjennetty ja sieltä toiminnot siirretty Plantaan. Plantan tilojen avajaisia vietetään alkukeväästä.

Luonnonvarakeskuksen hallinto on valtaosin keskittynyt Helsingin yliopiston kampukselle Viikkiin, mutta näitä tutkimuksen tukipalveluita löytyy myös muualta.

-Toimintojen siirtoa Jokioisilta Viikkiin ei ole suunnitelmissa, Walls vakuuttaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic