Lounais-Häme Jokioinen

Luken toimipaikkasuunnitelma tarkentui – Jokioisten uuden navetan suunnittelu jatkuu

Luken vanha tutkimusnavetta Minkiöllä jää pois käytöstä uuden rakennuttua. Kuva: Tapio Tuomela
Luken vanha tutkimusnavetta Minkiöllä jää pois käytöstä uuden rakennuttua. Kuva: Tapio Tuomela

Luonnonvarakeskus (Luke) ja maa- ja metsätalousministeriö ovat käsitelleet Luken vuoteen 2025 ulottuvaan strategiaan liittyvää toimipaikkasuunnitelmaa. Alkuperäistä suunnitelmaa muutettiin lähinnä Parkanon osalta. Parkanon nykyinen koetoiminta-asema oli tarkoitus ajaa alas ja tutkimustoiminnot sulauttaa Luken muihin toimipisteisiin. Tarkentuneen esityksen mukaan Parkanon koetoiminta-asema muuttuu kenttätyön tukikohdaksi, joka tukee alueellisesti ja kansallisesti metsäntutkimusta.

Jokioisten osalta suunnitelma ei muuttunut alkuperäisestä. Luken nautakarjatutkimusta aiotaan keskittää Jokioisille. Jokioisille aiotaan myös rakentaa moderni tutkimusnavetta, jonka suunnittelu on käynnissä, kertoo Luken hallintojohtaja Ilkka P. Laurila.

Luke aikoo vahvistaa Jokioisten, Kuopion Maaningan ja Siikajoen Ruukin peltotutkimusalustoja. Näihin kaikkiin toimipaikkoihin tehdään uutta toimintamallia tukevia investointeja.

Lukella on 23 toimipaikkaa, joiden lisäksi on viisi kenttätyön tukikohtaa. FL

 

Aiheesta aiemmin: Nautakarjatutkimus keskittyy Jokioisille – Luke aikoo rakentaa myös uuden kansainvälisen tason navetan

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic