Lounais-Häme

Lukesta ei kohta enää tietoa Jokioisten Tietotalossa

Osa Luken vuokrasopimuksista päättyy Tietotalossa helmikuun lopussa ja osa huhtikuun lopussa.

Luke irtisanoo toimitiloja kaikkiaan 521 neliömetriä. Kyse on noin 20 toimistohuoneesta. Lukelle jää Tietotaloon tämän jälkeen enää lähinnä arkistotilaa.

Irtisanomisten myötä Jokioisten kunta menettää näistä tiloista vuokratuottoja noin 5120 euroa kuukaudessa (alv 0 %). Tietotalon kokonaispinta-ala on 3705 neliötä.

Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä ei sirottele Luken ratkaisusta tuhkaa päälleen.

-Meillä on tarkoitus tehdä Tietotalosta uudenlainen toimintasuunnitelma. Haemme sille uutta ilmettä. Tietysti toimistohotellikäyttö, jota Lukekin ja muut ovat käyttäneet, tulee jatkumaan yhtenä käyttömuotona ja on varmaan runko jatkossakin. Siitä on fundeerausvaihe meneillään tällä hetkellä.

-Olisi ollut toki parempi, että Luke olisi jatkanut, mutta toisaalta näemme tämän mahdollisuutena. Kehitämme uutta käyttöä, joka korvaa Luken käytön.

Luken omat suunnitelmat ovat olleet Jokioisten kannalta käymistilassa, joten välillä ehti kuulua viestiä siitä, että Tietotalon merkitys kasvaa Luonnonvarakeskukselle.

Luken toimitilahallinnosta vastaava johtaja Pentti Aspila kiistää dramatiikan. Ratkaisun taustalla on vuodenvaihteessa valmistunut Planta-rakennuksen remontti.

-Kehitys menee niin, että haetaan tällaisia monitilatoimistoja, joissa tilatehokkuus on iso ja tilojen muunneltavuus on hyvä… Siellä ei ole enää erillisiä käytäviä ja muita.

Planta on mitoitettu 120 hengelle, kun rakennuksessa aiemmin toimi 60–70 henkeä.

-Olemme keskittämässä Jokioisilla ihmiset näihin kahteen tilaan, remontoituihin Planta- ja Alimentum-taloihin. Tällä ei ole mitään vaikutusta henkilöstön määrään. Päinvastoin tällä sementoidaan läsnäoloamme Jokioisilla vuosikymmeniksi eteenpäin, Aspila sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti