Lounais-Häme

Lukijoilla selkeät suosikit Finlandia-voittajiksi – "Tärkeä aihe, raikas näkökulma ja hienopiirteistä kuvausta"

Kirjallisuuspalkinnot jaetaan keskiviikkona 27. marraskuuta.

Suomen Kirjasäätiö järjesti neljättä kertaa osana Finlandia-kilpailua yleisöäänestyksen, jossa lukijat pääsivät kertomaan omat suosikkinsa valintalautakuntien valitsemista Finlandia-ehdokkaista.

Äänestys oli käynnissä Kirjasäätiön internetsivuilla hieman yli kaksi viikkoa, ja äänestää sai niin lasten- ja nuortenkirjallisuuden, tietokirjallisuuden kuin kaunokirjallisuuden Finlandia-kategorioissa.

Tunteita herättävää kerrontaa

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaissa selväksi lukijoiden suosikiksi nousi Tomi Kontion ja Elina Warstan Koira nimeltään Kissa tapaa kissan (Teos). Kommenteissa kehuttiin muun muassa kirjan tärkeää aihetta ja tunteita herättävää kerrontaa.

Lue myös: Fantasiaa ja eläintarinoita Finlandia-ehdokkaina

Myös tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaiden kategoriassa lukijoiden suosikki sai selkeästi eniten ääniä. Lukijoiden suosiki on Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän Metsä meidän jälkeemme (Like). Kirja sai kiitosta ajankohtaisuudestaan ja raikkaasta näkökulmasta ilmastokeskusteluun.

Lue myös: Kolme Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokasta paneutuu ajankohtaisiin teemoihin

Kaunokirjallisuuden Finlandia-kategoriassa lukijoiden suosikiksi kohosi Johanna Venhon kirjoittama Sylvi Kekkosesta kertova  Ensimmäinen nainen (WSOY). Siinä on lukijoista kaunista kieltä ja hienopiirteistä kuvausta. Kirja sai myös kaikista ehdokkaista eniten ääniä.

Lue myös: Nämä kuusi romaania kilpailevat Finlandia-palkinnosta

Palkinnon saajat julki keskiviikkona

Finlandia-palkinnot jaetaan keskiviikkona 27. marraskuuta.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee tänä vuonna Olavi Uusivirta, tietokirjallisuuden Finlandia-voittajan Sixten Korkman ja kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan Merja Ylä-Anttila.

Kaikki kolme palkintoa ovat arvoltaan 30 000 euroa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic