Lounais-Häme

Lumi- ja räntäsade haittaavat liikennettä – Torstaina koko maassa on jo pakkasta

Ilmatieteen laitos kertoo, että uusi lumi- ja räntäsadealue on leviämässä maan etelä- ja keskiosaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Lumi- ja räntäsade vaikeuttavat liikennettä suuressa osassa maata. Ilmatieteen laitos on antanut huonon ajokelin varoituksen, joka kattaa koko Suomen lukuun ottamatta Lappia ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosaa. Varoitus on ollut voimassa aamusta alkaen, ja se jatkuu yöhön saakka.

Ilmatieteen laitos kertoo, että uusi lumi- ja räntäsadealue on leviämässä maan etelä- ja keskiosaan. Päivän kuluessa lumisateet liikkuvat pohjoisemmaksi.

Forecan mukaan Suomen yli liikkuu lähipäivien aikana useita räntä- ja lumisadealueita. Ajoittaiseen huonoon ajokeliin kannattaa varautua koko maassa.

Aivan etelärannikolla sateet tulevat räntänä, lumena ja osin vetenäkin, maan keskiosassa pääosassa lumena, mutta räntääkin voi esiintyä. Pohjoisen sateet ovat silkkaa lunta.

Aivan eteläisimmässä Suomessa plussalla voidaan käväistä vielä keskiviikkona, mutta torstaina jo koko maassa on pakkasta päivälläkin.

Uusimmat

Fingerpori

comic